25 Lip 2020
  2376

Nova vizura na Vrujama: Obnovljen i uređen parking sa 68 parkirnih mjesta

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

Površina koja se koristila za parkiranje na Vrujama, nakon radova koji su koštali nešto manje od 900 tisuća kuna sada je uređen parking koji ima 65 komercijalnih te tri invalidska mjesta 
Dosadašnje parkiralište bilo je u stanju koje nije odgovaralo potrebama građana, a i negativno se odražavalo na samu vizuru grada te se zbog toga pristupilo rekonstrukciji.

-    Zadovoljstvo mi je spomenuti  kako je Gradsko poduzeće d.o.o. u posljednje tri godine investiralo i u ostala javna parkirališta, u naravi u Ulici Grgura Ninskog i  Ulici Nikole Tesle. – rekla nam je Marija Bakmaz dir. Gradskog poduzeća d.o.o. 

U  rekonstrukciju parkirališta  investirano je 897,965,13 kuna kroz postupak jednostavne nabave u razdoblju od dvije godine kroz II. faze. U naravi cijena predmeta nabave u I. fazi postupka iznosila je 430,285,49 kuna bez Pdv-a, dok je ista u II. fazi postupka iznosila 467,679,64 kuna bez Pdv-a, dok je u hortikulturu investirano 55.000,00 kuna.

Sustav naplate provodi se putem samostojećeg parkirališnog aparata, usluge sms i paydo.

Cijena korištenja javnog parkirališta ostala je nepromijenjena, u naravi cijena satne parkirališne karte iznosi 10,00 kuna dok dnevna parkirališna karta iznosi 170,00 kuna.

-    Cijene su  formirane sukladno odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu tako da osiguravaju postupnost povrata troškova održavanja komunalne infrastrukture, a da budu socijalno prihvatljive za stanovništvo. Nadzor se provodi putem djelatnika u svojstvu  kontrolora dok se u dogledno vrijeme sukladno financijskim mogućnostima planira nadzor i frekvencija vozila putem parkirališnih senzora na svakom parkirališnom mjestu. - naglasila je

Gradsko poduzeće d.o.o. sudjeluje i u provedbi kampanje „Želiš li se mijenjati za mjesto“. Riječ je o kampanji podizanja svijesti kod građana da ne parkiraju svoje automobile na parkirališna mjesta označena za parkiranje vozila za osobe s invaliditetom.

-    Ovom sam prilikom slobodna sam naglasiti kako osobe s invaliditetom na označenim invalidskim  mjestima isto koriste bez naplate, dok na svim ostalim komercijalnim mjestima ostvaraju pravo korištenja javnog parkirališta bez naplate do 60 minuta. Pozivam sve korisnike javnih parkirališta da podrže ovu hvale vrijednu kampanju, isto tako molim sve osobe s invaliditetom za razumijevanje prema trećima s istim statusom. – zaključila je Marija Bakamaz zahvalivši se građanima, Gradu i djelatnicima poduzeća

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close