03 Srp 2020
  1445

Sigurna turistička sezona: Dva njemačka policijska službenika obavljat će službu na području naše županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

 Obzirom na izbijanje pandemije COVID-19, provedba projekta Sigurna turistička sezona u 2020. godini će se odvijati u promijenjenim okolnostima Ove godine u projektu se planira sudjelovanje 8 država, odnosno 9 stranih policijskih organizacija s ukupno 34 policijska službenika i to uglavnom iz država iz kojih strani turisti u Republiku Hrvatsku dolaze automobilima.

U sklopu tog projekta na područje Policijske uprave šibensko-kninske iz Savezne Republike Njemačke u vremenu od 1. srpnja do 31. kolovoza, raspoređeni u dvije smjene, će boraviti dva njemačka policijska službenika.

Danas, 3 srpnja u 10 sati Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske, uz Krešimira Nimca, voditelja Službe policije i Edija Pervan, voditelja Odjela za javni red i mir, je u svom uredu primio Roberta Pocrnjić, policijskog službenika Savezne Republike Njemačke, koji će od danas do 24. srpnja obavljati službu na području Šibenika i Primoštena, dok će Goran Sučić, drugi njemački policijski službenik na tom području službu obavljati u vremenu od 1. do 31. kolovoza.    

Ovakav vid suradnje temelji na Memorandumu o suradnji između Ministarstava unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republika Češke, Sjeverne Makedonije i Savezne Republike Njemačke, a zadaće stranih policijskih službenika je da pomažu našim policajcima u vrijeme njihova svakodnevnog obavljanja poslova na području Šibenika i Primoštena, a posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihovih zemalja, te prevenciji kaznenih djela i prekršaja, kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.

Strani policajci će obavljati posao u mješovitim patrolama s našim policajcima u Šibeniku, biti će odjeveni u svoje službene odore i biti na usluzi svojim sugrađanima tijekom njihova posjeta ovom području.

Napominjemo, da vodeći se podacima o turističkom prometu policijski službenici iz partnerskih policija angažirani su na onim područjima gdje najveći dijelom borave turisti tih država, po kojim statističkim pokazateljima će na području naše Policijske uprave boraviti njemački policajci.

 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.
  Information
  Podijeli
  Information

  Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close