Listopad 01, 2020 1806 Ilustracija/Pixabay

Glazbena škola Vodičke glazbe pokreće pripremni razred u kojem se uče osnove glazbene teorije i instrumenata

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Kako se za glazbenu školu i našu Vodičku glazbu zainteresiralo puno djece i odraslih odluči su napraviti 'međurazred' odnosno pripremni razred za glazbeno obrazovanje u kojem se uče same osnove glazbene teorije i instrumenata. 

-    Sve je prilagođeno različitim uzrastima, tako da ćemo za djecu od 3 do 5 godina napraviti dječju igraonicu te ih kroz igru naučiti već ritmu, radimo na razvijanju sluha za buduće lakše glazbeno obrazovanje. Za starije ćemo po godinama napraviti određene programe koji će ih spremati također za glazbenu školu i ulazak u glazbu. – saznajemo iz Vodičke glazbe

Priča je počela unazad 4 godine kad je Jakov Jurić u Vodice donio svjetski priznatu 'Suzuki metodu' te započeo rad sa djecom koji je ubrzo preuzela profesorica saksofona i studentica pedagogije i filozofije, Iva Henigman, uz pomoć Sanje Grubelić, profesorice klavira u GŠ Ivana Lukačića i GŠ Vodičke glazbe.

-    Iva je radila samo sa djecom iz vrtića, tako da smo uz mali konstruktivni razgovor i dogovor odlučili dati šansu svoj djeci zainteresiranoj i željnoj glazbenog znanja kroz raznorazne igrice, radionice i mali dječji zbor, koji smo primijetili da fali našemu mistu.  – rekla nam je Ines Giuseppa Simić, predsjednica Vodičke Glazbe

 

U realizaciju istog, ali malo šireg projekta ušle su Iva Henigman i Ines Giuseppa Simić koja je studentica ranog i predškolskog odgoja. Uz pomoć seminara, nagorađivat će se znanje i iskustva kojima već raspolažu te uz Sanju Grubelić i Jelenu Pletikosu imaju sve što treba da djeci omoguće jedno bezbrižno i spontano učenje glazbe, razvijanje uma, sluha i glasa te pripremu za upis glazbene škole.

Radionica/Igraonica odvijala bi se 2 puta tjedno u popodnevnim satima u prostorijama Glazbene škole Vodičke glazbe

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Listopad 2020 22:56
djelomob1.jpg