Bumba top desk
14 Lis 2020
  3312

Udruzi umirovljenika Grada Vodica odobreno skoro 2 milijuna kuna za provedbu poticanja cjeloživotnog učenja

Ocjeni sadržaj
(17 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Srijeda, 14 Listopad 2020 19:45

Umirovljenici grada Vodica postali su milijunaši. Skoro pa i dvostruki. Vijest koju su dobili u veljači, taman prije korone, postaje stvarnost, a to je 1.881.320,00 kuna europskog novca namijenjenih isključivo za naše sumještane u mirovini.

Riječ je o europskom projektu SENIOR PLUS - Program poticanja aktivnog starenja na području Šibensko-kninske županije na kojem je Udruga umirovljenika Grada Vodica marljivo radila pune dvije godine kako bi svojim članovima osigurala program poticanja cjeloživotnog učenja za starije osobe.

Osoba bez koje do ove divne vijesti ne bi došlo je svakako predsjednik Udruge, Martin Čičin Šain kojemu ovo nije prvi uspjeh od kad je na čelu vodičkih umirovljenika. On je očito jako dobar s brojevima jer u samo dvije godine, od kada je predsjednik, broj članova Udruge se s 70 članova popeo na 537!  I prije ovog projekta, vodički umirovljenici bili su vrlo aktivni na mnogim poljima, a u iduće dvije godine njihov život obogatit će se raznim programima koje je za njih osmislio, prijavio i proveo upravo Martin.

Tako će naši umirovljenici imati prilike raditi i učiti na kompjuterima i internetu, pohađati medicinsku gimnastiku i koristiti novu opremu, okušati se u autogenom treningu, nordijskom hodanju sa štapovima, posjećivati razna predavanja; informatička, ortopedska, internistička, ginekološka, pravna, psihosocijalna. Moći će uživati u kreativnim tečajevima kao što je pisanje, fotografija, hortikultura, ples, fundraising. Organizirat će se i radionice o prevenciji i očuvanju zdravlja. Iduće dvije godine saznat će ponešto i o pravima umirovljenika.

Znamo već da vodički umirovljenici jako rado putuju, a ovaj projekt će im sufinancirati i izlete, odlaske na susrete umirovljenika, odlaske u toplice. 

Udruga će iduće dvije godine intenzivno raditi i na razvoju kulturno-zabavnog programa, pa su tako Zboru Lira, čiji članovi su većinom umirovljenici, osigurali nove kostime i financiranje dirigenta.

Popis je zaista dugačak, a svaka stavka u njemu svjedoči kako Udruga misli na svoje članove i kako je zaista divno biti umirovljenik u Vodicama.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close