Studeni 12, 2020 1789

Priopćenje vladajućih na Otvoreno pismo LNM: Nama su zdravlje i sigurnost građana na prvom mjestu, a vama politikanstvo

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Na Otvoreno pismo predsjedniku Gradskog vijeća Grada Vodica i gradonačelnici Vodica koje je LNM uputila preko društvenih mreža i našeg portala reagirao je Klub vijećnika HDZ-a i HSS-a. Njihovo priopćenje donosimo ispod.

Ponašanje vijećnika LNM koji pokušavaju obmanuti javnost na raznim društvenim mrežama zbog odgođene sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica smatramo sramotnim i neodgovornim jer je odgoda sjednice za 15 dana jedina ispravna odluka Predsjednika Gradskog vijeća Marina Mikšića. 

Zdravlje i briga za naše građane nama su u ovom trenutku prioritet i puno važniji od bilo kakve sjednice i politikantstva dok je vijećnicima LNM zdravlje i sigurnost građana očito u zadnjem planu. 

Bešćutno i besramno je optuživati i prozivati Gradonačelnicu Grada Vodica dr. Nelku Tomić za dežurstvo u kojem skrbi za COVID pozitivne ginekološke pacijente. Štoviše optuživati liječnicu i Gradonačelnicu koja je u ovom teškom i kriznom trenutku dragovoljno svoje znanje i iskustvo stavila na raspolaganje zajednici i građanima pritom riskirajući vlastito zdravlje smatramo neodgovornim.

 

Promatrajući trenutno stanje vidimo kako je danas brojka zaraženih u Republici Hrvatskoj  veća od 3000 osoba, da je  jedan vijećnik Gradskog vijeća u samoizolaciji zbog bliskog kontakta s zaraženim članom obitelji, da postoji mogućnost zaraze ili samoizolacije drugih vijećnika, ali sve to gospodu iz LNM ne interesira, njima nije važno zdravlje naših sugrađana, njima je samo do skupljanja jeftinih političkih poena.

I dok se danas tisuće zaraženih diljem zemlje bore za svoj život i traže pomoć zdravstvenog sustava vijećnicima LNM je jedino važna sjednica Gradskog vijeća koja čak nije niti otkazana nego samo odgođena za 15 dana. 

Do sada su sve sjednice održane u skladu sa statutom i poslovnikom uživo, osim jedne u travnju kada je bio na snazi lockdown i na koju su vijećnici LNM negodovali te željeli da se u vrhuncu epidemije održi uživo.

Grad Vodice proteklih mjeseci intenzivno je radio na tome da se sve sjednice ubuduće mogu održavati i putem video konferencija, stoga ponovo iznose neistine da Grad Vodice ništa ne poduzima u tom pravcu.

I na kraju kad se već pozivate na rad Sabora, očito niste upoznati da je Sabor donio odluku da se od ožujka zbog Covid19 više ne održavaju tematske sjednice.


U Vodicama, 12. studenog 2020. godine

KLUB VIJEĆNIKA HDZ-a I HSS-a

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Studeni 2020 23:07
djelomob1.jpg