Rujan 24, 2014 2920

Foto: Djeca dječjeg vrtića Tamaris u posjeti policijskoj postaji Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U sklopu preventivnog projekta Dani otvorenih vrata, Policijsku postaju Vodice jučer su posjetila djeca iz 4 skupine dječjeg vrtića Tamaris, zajedno sa svojim odgajateljicama.

80.-ak mališana upoznalo se sa službenicima, njihovim djelatnostima, sa velikim zanimanjem su pratili njima prilagođena predavanja policijskih službenika o postupanju u slučaju pronalaska opasnih predmeta, a upoznalo ih se s važnim ulogama i brojevima hitnih službi, kojima se u određenim situacijama mogu obratiti za pomoć, kao i s kontakt policajcima na području na kojem borave.

Djeca su kroz transparentno staklo svoje prijatelje „prepoznavali" , kroz igru upoznali su se s nekim od postupaka radnji očevida (uzimanje otisaka, nevidljiva boja i sl.) , pogledala su edukativan crtić na temo „Oprez, mine".

Također imali su priliku razgledati policijska vozila, motocikl i motociklističku opremu, kao i drugu opremu i tehniku koja se koristi pri izvršavanju svakodnevnih zadaća.

 

Provođenjem ovog projekta, policijski službenici Policijske postaje Vodice aktivno sudjeluju u brizi za sigurnost najmlađih članova društva, te im svojim prijateljskim pristupom pomažu da policajce prihvate kao prijatelje, kojima se uvijek mogu obratiti s punim povjerenjem i bez imalo straha

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Rujan 2014 10:16
djelomob1.jpg