Listopad 17, 2017 2682 Inkluzija Šibenik

Korisnici Inkluzije Šibenik započeli s izradom svojeg brodića Batane - budućeg suvenira Grada Vodica.

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Djelatnici Inkluzije Šibenik i Klub korisnika za 5 – 7 osoba s intelektualnim teškoćama započeli su s izradom originalnog vodičkog suvenira – Brodice Batane – i promovirat će je kao kulturno i povijesno naslijeđe vodičkoga kraja, a u isto vrijeme i pokazati što sve mogu napraviti osobe s teškoćama.


- Naši vrijedni korisnici i volonteri najprije su naučili sve što su mogli o lokalnoj brodograditeljskoj tradiciji, posjetili su muzej u Betini, bili su više puta u knjižnici i prikupili svu opremu koja im je trebala. Nakon svega, krenuli su u izradu svog prvog brodića koji će, nadamo se, biti početak proizvodnje originalnih suvenira, prepoznatljivih i turistima i lokalnoj zajednici. – poručili su iz Inkluzije Šibenik – Klub korisnika Vodice

Iz Centra za socijalnu inkluziju Šibenik i Kluba korisnika iz Vodica zahvaljuju se Gradu Vodicama, Gradskoj knjižnici Vodice, muzeju u Betini na pruženoj potpori. Sudjelovanjem u ovakvim aktivnostima i uključivanje u život u zajednici potiče razvoj sposobnosti korisnika: bez obzira na individualne različitosti svi želimo biti voljeni, osjećati pripadnost, raditi i biti poštovani.

 
djelomob1.jpg