08 Stu 2017 Šibenik IN
    1287

Nakon što je doznao da ga Marija Alfirev mijenja u Saboru, Klarin ne isključuje svoj povratak u parlament

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Nezadovoljan što je SDP izabrao Mariju Alfirev da ga zamijeni u Hrvatskom saboru nakon što je u rujnu odlučio zamrznuti saborski mandat jer smatra da kao načelnik Općine Tisno više ne može kvalitetno obnašati dvije funkcije, Ivan Klarin izjavio je danas za portal ŠibenikIN da bi se mogao vratiti u saborske klupe.

 

- Nelogično mi je da se dva mjeseca čekalo na odabir moje zamjene, a bilo je i zaslužnijih kandidata koji su više pridonijeli u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore pa zbog svega toga, nakon što sam određeno vrijeme proveo odmarajući se od saborskih obaveza, ne isključujem svoj povratak u parlament – rekao je danas Ivan Klarin za portal ŠibenikIN

Nije htio govoriti o rokovima niti o svojim idućim potezima, ali očito je da je u odnosu na svoju stranku promijenio kurs, jer osim što sada ostavlja mogućnost da aktivira svoj saborski mandat u mirovanju, prije nekoliko dana najavio je mogućnost da će se opet kandidirati na mjesto predsjednika šibensko-kninskog SDP-a na koju funkciju je dao ostavku početkom prosinca prošle godine, nakon što je za šefa SDP-a izabran Davor Bernardić s čijom se politikom nije slagao.

Marija Alfirev danas je istom portalu kazala da su razlozi Klarinova nezadovoljstva njegova stvar, te da na isti način kako je zamrznuo mandat, može ga i odmrznuti, ali to onda znači da nije govorio istinu kad je kazao da se iz zastupničkih klupa nije povukao kako bi bolje mogao obnašati svoju funkciju načelnika općine.

- Već u prvim danima kada je Ivan Klarin odlučio zamrznuti mandat bilo mi je postavljeno pitanje jesam li zainteresirana za zastupničko mjesto u Saboru. Samim činom kandidature na kandidacijskoj listi na posljednjim parlamentarnim izborima u IX izbornoj jedinici bilo je jasno da sam spremna preuzeti tu odgovornost. Odluka je sada na predsjedniku stranke na Sjednici mandatno imunitetnog povjerenstva – kazala je Marija Alfirev.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica