14 Stu 2017 Ilustracija / Pixabay
    1147

15 milijuna kuna vrijedna sanacija odlagališta otpada „Leć“ finacirat će se sa 80% europskim novcem

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Studeni 2017 18:19

Grad Vodice je dobio pravomoćnu i izvršnu građevinsku dozvolu za sanaciju odlagališta komunalnog otpada Leć. Prva je dobivena još 2005. godine kad je pokrenuta inicijativa za sanaciju odlagališta do njegova zatvaranja, a kako su po zatvaranju odlagališta, koncem veljače 2016. godine, količine otpada znatno premašile očekivane količine, pristupilo se izradi nove dozvole.


Ova nova građevinska dozvola omogućila je Gradu Vodicama prijavu na Javni poziv Ministarstva zaštite okoliša kojim bi se ovaj program sanacije vrijedan 15 milijuna kuna, gotovo u potpunosti financirao sredstvima Europske unije.

Iz Fonda za zaštitu okoliša ovih dana na adresu Grada Vodica došla je pozitivna vijest

Naime, Povjerenstvo Fonda ocijenilo je kako je projektni prijedlog: Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada "Leć" ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje sredstvima Kohezijskog fonda

Drugim riječima, od cca 15 milijuna kuna čak 80% od ukupnog iznosa financirat će se europskim novcem, 10% podmirit će Fond za zaštitu okoliša, dok će preostalih 10% biti podmireno iz gradskog proračuna.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica