05 Sij 2018
    1005

Joline jaslice „Isus na zlatnim polugama u bisernoj školjci“ izložene na Međunarodnoj izložbi božićnih jaslica u Splitu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

Na blagdan sv. Lucije 13. prosinca prošle godine u prepunoj Staroj gradskoj vijećnici u Splitu otvorena je osma Međunarodna izložba božićnih jaslica pod nazivom ''Emanuel'' (Bog s nama) otvorena.


Na izložbi koja je trajala do Tri kralja sudjelovalo je 42 izlagača iz Splita, Koprivnice, Zagreba, učenici OŠ Špinut i OŠ Gripe, Zajednica Talijana Split te Santons provence iz Francuske. Na tri etaže zgrade predstavljene su jaslice raznih veličina i izrađenih od raznih materijala, od klasičnih s mahovinom i ovčicama, preko minimalističkih stiliziranih prikaza, pa sve do onih visoke razine simbolizma, apstrakcije i minimalizma.

Među 86 jaslica, posjetitelju su mogli razgledati i jaslice koje je izradio naš sumještanin, samouki umjetnik Josip Jole mateša

Jaslice su napravljene na način da je u središtu istih biserna školjka koja se otvara uz instrumentalnu verziju skladbe "Tiha noć".

jolejas1_Custom.jpg

Isus se ne rađa na slami, nego se rađa na zlatnim polugama smještenim u bisernoj školjci na kojima piše "Ljubav", "Vjera", "Nada" i "Ufanje". Nasuprot školjke su srušene pješčane kule na kojima piše Mržnja i Oholost

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica