09 Sij 2018 Šibenik meteo Arhiva / Z. Markoč
    1531

Meteoalarm izdao narančasto vremensko upozorenje: Tijekom noći na srijedu mogućnost pojave lokalnih bujica i plavljenja objekata

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Nove kalkulacije modela ubrzale su dolazak pogoršanja vremena u sklopu sporopokretne ciklone koja zadaje brigu već danima od Španjolske, Alžira, Maroka, Azurne obale i sinoć Alpa. Prema novim izračunima glavnina pogoršanja koja je već zahvatila dijelove sjevernog Jadrana i približava se zapadnoj obali Istre do naših krajeva će doći tijekom ove noći i sutra rano ujutro pri čemu lokalno može biti i izraženijih grmljavinskih nevremena i obilnijih oborina.


Zbog toga je Meteoalarm za sutra izdao žuto i narančasto vremensko upozorenje na lokalno obilnije oborine i grmljavinsko nevrijeme. Zbog očekivanih 35 do 70 litara kiše po metru četvornome upozorenje je izdano i za mogućnost pojave lokalnih bujica i plavljenja objekata.

Prema dostupnim materijalima nevrijeme može biti ponovno jačeg intenziteta na širem zadarskom području gdje se očekuje u prvim noćnim satima. Zatim će se sporo premještati i pri tome manje oslabiti na našem području, a dodatno će oslabiti na izlazu iz naše županije, odnosno na splitskom području.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica