08 Velj 2018
    1439

Gradska vijećnica bila premala za sve zainteresirane: Održano Javno izlaganje o Prijedlogu IV. izmjena i dopuna Prostornog plana

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Danas je održano Javno izlaganje o Prijedlogu IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica. Iako je prvotno predviđeno da se izlaganje održi u Gradskoj vijećnici, zbog velikog interesa sudionika od kojih je dosta došlo s otoka Prvića, rasprava se održala u dvorani Kulturnog centra.
U ime izrađivača plana tvrtke Geoprojekt, izmjene je prisutnim izložila Ivana Bojić, a na izlaganju su sudjelovali i predstavnici šibenskog konzervatorskog odjela.


Izrada IV. Izmjena i dopuna PPUG-a Vodica pokrenuta je temeljem Odluke o izradi koju je donijelo Gradsko vijeće na sjednici održanoj 22. prosinca 2015. godine.

P1050658_Custom.JPG

Prema članku 4. Odluke, izradi izmjena i dopuna Plana pristupilo se radi iskazanih potreba da se izvrši usklađenje s promjenama od značaja za gospodarski razvoj Grada Vodica, kao i potreba usklađenja s novim propisima i zakonskim obvezama i to uređenje, sanacija i izgradnja gradske plaže Vruje, na prostoru od „Villa Matilde" do objekta Jedriličarskog kluba „Tijat" u dužini od oko 600 m; potreba za revidiranjem obuhvata i namjena, te provedbenih odredbi i to za: pomorski promet, plaže na području Grada Vodica, marikulturu, otpad, zaštitne šume na lokaciji Staze, groblja, zone od T1 -6 do T1-9 na poluotoku Punta te usklađenje sa

Zakonom i Prostornim planom Šibensko-kninske županije i to: građevine u funkciji obavljanja poljoprivredne djelatnosti, kao i ostale izmjene koje sadržavaju usklađenje sa najnovijim propisima.

P1050661_Custom.JPG

Nakon izlaganja pristupilo se Javnoj raspravi u kojoj su sudionici dali svoje primjedbe, prijedloge i mišljenja o Prijedlogu IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Vodica.

Primjedbe sudionika odnosile su se na gradnju na otoku Prviću koji je cijeli pod konzervatorskom zaštitom i za kojeg je napravljen konzervatorski elaborat, dokumenat koji bi trebao biti ishodište svih planova. Prema mišljenju većine, prilikom izrade dosadašnji Prostornih planova nije poštovana procedura konzervatorskog odjela, na što je Ivo Glavaš iz konzervatorskog odjela Šibenik naglasio kako ove nove Izmjene i dopune ne diraju bitno u dosadašnje planove koji su na snazi.

P1050676_Custom.JPG

Postavilo se pitanje, hoće li postojeća infrastruktura (kanalizacija, voda, struja) izdržati novu gradnju, hoće li se Prvić Luci odrediti mjesto za plažu, mogu li se promijeniti postojeći planovi ukoliko se utvrde da nisu dobri, zašto se rade izmjene ako nije izgrađena gradska kanalizacija.

Također iste prijedlozi i primjedbe se mogu i dati pisanim putem nositelju izrade Upravnom odjelu za gospodarstvo, imovinu i prostorno planiranje, Grada Vodica, Ive Čače 8, do zaključno, utorka, 13. veljače 2018. godine.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica