• 16 Lip - 18 Lip
  • 19 Lip - 12 Srp
07 Lis 2018
    7222

Mlada i poduzetna: Slavonka vodičkih korijena umjesto prema Irskoj zaplovila uspješno u dizajnerske vode

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 07 Listopad 2018 19:31

Uvijek je lijepo čuti za mlade ljude koji su sami svoji šefovi. Jedna od njih je i naša sumještanka Matea Zeba koja je prošle godine pokrenula svoj Pop DesArt studio koji se bavi osmišljavanjem i projektiranjem svih vrsta interijera.

Nakon završene srednje škole, Matea je odlučila nastaviti svoje obrazovanje na Profokus učilištu u Zagrebu gdje je završila smjer Dizajn interijera. Nakon diplome nije puno čekala te se bacila u potragu za klijentima i projektima. Prvi projekt bio joj je uređenje veganskog snack bara u Osijeku.

“Posao je krenuo velikom brzinom. Bila sam uvjerena da će biti potrebno nekoliko godina da posao ozbiljno krene, no jedan od prvih projekata na kojemu sam radila pokrenuo je preporuke, tako da je telefon počeo sve češće zvoniti. Klijenti su mi zasad uglavnom iz Dalmacije, no imala sam i jedan freelance projekt kada sam uređivala interijer jednog restorana na Djevičanskim otocima”, otkriva nam Matea i objašnjava kako su u njezinom poslu u središtu klijentove želje i potrebe, kako estetske, tako i životne, jer se radi o prostorima u kojima oni većinu dana borave.

Kaže da je za dizajniranje interijera najbitnije u prvom redu biti dobar slušatelj, a kada vidi da nakon, na primjer biranja materijala Matea ponudi onaj pravi, to joj čini veliko zadovoljstvo jer ima osjećaj da pomaže.

“U svakom se projektu mogu kreativno izraziti jer stilovi uređenja su zaista različiti; moderni, rustikalni, romantični - tijekom procesa dizajniranja mogu imati 100 lica”, govori mlada dizajnerica.

nova verzija 9_edited4.jpg

Kako se posao velikom brzinom širi, Matea je već u potrazi za nekim tko bi joj asistirao u poslu, tako da i ovom prilikom poziva bilo koga, bez obzira na iskustvo, tko ima želju baviti se ovakvim poslom da joj se javi.

Njezin radni dan traje od 9 do 17 sati, a u tom periodu bavi se odgovaranjem na mailove, projektiranjem, konzultacijama, obilaskom dućana, terena, zaprimanje ponuda od izvođača. Za sada ima stalnu suradnju sa firmom Bonavia Design iz Osijeka koja pruža usluge izrade namještaja po mjeri, a što se tiče meštara električara, keramičara, vodoinstalatera i ostalih, njih bira prema dostupnosti iako joj je želja da okupi jedan tim oko sebe jer bi tako poslovanje išlo puno lakše.

Matea nam je opisala kako izgleda jedan projekt iz perspektive dizajnera interijera od početka do kraja, kada želimo preurediti na primjer dnevni boravak;

“Započinjemo konzultacijama kada dolazim u prostor, fotografiram ga i skiciram. Zatim porazgovaram sa klijentom o njegovim željama, mogućnostima, životnim i estetskim potrebama. Kroz nekoliko dana ponudim 2-3 ponude, kategorizirane prema financijama i stilovima, koje u razgovoru sa klijentom spojimo u finalnu verziju. Nakon toga izrađujem 3D vizualizaciju, izvedbenu mapu za izvođače, npr. mapu za izradu namještaja u kojoj su sadržane mjere i materijali, prikupljam ponude od izvođača i dobavljača i na kraju, ako klijent to želi, mogu biti i u nadzoru radova. Na kraju svakog projekta, ako je realno bio uspješan trudim se sama sebe pohvaliti za učinjen posao jer mislim da skromnost samo može otežati moju poziciju u ionako konkurentnom tržištu u svijetu dizajna.”

44193861492_185875d9e5_b.jpg

Matea se u slobodno vrijeme bavi i fotografijom; fotoaparat je kupila zbog posla, no koristi ga jako često i van posla. Tako je ovo ljeto već drugu godinu za redom sudjelovala u radionici Svijet boja u organizaciji TZ Vodice, nakon koje je bila postavljena izložba radova sudionika.

“Želja mi je jednoga dana imati i samostalnu amatersku izložbu, no bit će vremena i za to”, govori nam Matea, a u to nećemo niti sumnjati jer očito da ljubav prema poslu, trud, rad, želja i organizacija koju ova mlada dizajnerica posjeduje može rezultirati samo uspjehom. Čestitamo!Gaćine kupaonica 2_edited2.jpg

Gaćine kupaonica_edited1.jpg

badrov apartman 23.png

 

 

Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam
djelomid1.jpg

Ljetne bakanalije

fhka_plakat.jpg
Klikni na plakat za više 

banner-info-1905-360x250.jpg
Untitled-1.jpg
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid
kompostiranje

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close