21 Tra 2020
  2384

Vodički sportaši u doba korone: Pogledajte kako treniraju naši mali borci iz Hrvatskog branitelja dragovoljca

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

Epidemija koronavirusa zaustavila je sve sportske klubove u natjecateljskoj sezoni, a jedan od njih je i vodički taekwondo klub Hrvatski branitelj dragovoljac. Odradili su nekolicinu turnira, pokupili medalje, a onda su se morali povući u kuće i prekinuti natjecanja. No, to ih nije zaustavilo da vježbaju kod kuće.

-    Definitivno nam nije bilo drago kada smo saznali da moramo prekinuti treninge. Treninzi su nama, a i članovima uz sve druge obaveze posao ili školu bili sastavni dio dana i tjedna koji bi nas ispunjavali te je svakako bio šok za svakoga od nas, priča nam njihov trener Antonio Ivas.
 
S obzirom da su sve informacije o virusu jako dobro popraćene preko svih medija i uz svakodnevnu komunikaciju s roditeljima, djeci nije bio problem objasniti situaciju i prenijeti  donesene odluke o zabrani treniranja.
 
-    Moram priznati kako je nas trenere  ova  izolacija  više  iznenadila  i nekako ''ulijenila'' nego naše mlade borce. Oni su nama prije nego smo se snašli počeli slati videa svojih treninga od kuće,  gdje je zaista lijepo vidjeti koliko su predani tome i da se pritom jako dobro zabavljaju.  Nas to dodatno motivira i stalno smo u kontaktu preko društvenih mreža i klupskih grupa (Whatsapp, Viber) te tako razmjenjujemo ideje i savjete za treninge u ovim posebnim uvjetima. 

Očekivala ih je kalendarski jako bogata natjecateljska godina s više domaćih i međunarodnih turnira u inozemstvu. Manji turniri u zemlji i vani su tako već otkazani za iduću godinu, dok bi se važniji turniri kao prvenstva Hrvatske, svjetska i europska prvenstva i kupovi  trebali  održati u pomaknutim, ali kasnim  terminima u drugoj polovici godine od 9. do 12. mjeseca. 

-    Za nas to će biti nešto novo i drugačije nego na što smo naviknuti. Natjecanja će tako terminima biti jako zbijena i sa puno manje slobodnog vremena za  treninge ili oporavak što nam nije drago. 

Trener svoje vrijeme u izolaciji provodi pripremama za sezonu - ako je bude, ali i u nekim radovima u kući koje je do sada odgađao. 

-    Nije lako ostati stalno doma pa sada kad je lipše vrime imam tu sreću pa često sa obitelji pobjegnemo na izlet u prirodu ili brodom na more gdje se možemo lako izolirati, a opet biti na svježem zraku. Za odraditi pokoji trening isto se uhvati vremena, zaključuje trener Ivas.

Svojoj ekipi poručuje da i dalje nastave s treninzima doma i održavaju formu. Siguran je da će ovo brzo proći i da se ponovo vide u dvorani.  Do tada, u videu pogledajte kako treniraju.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close