Travanj 26, 2020 5660

'Skoknuli' smo u Tribunj po ćakulu s trostrukom tribunjsko-vodiškom mamom

MAME NEDJELJOM Maja Perkov: 'Volimo raspaliti muziku i doslovno vrištati po kući, mislim da nas cila Varoš čuje'

Ocjeni sadržaj
(10 glasova)

Maja Perkov, nekad Cukrov je današnja tribunjsko-vodiška mama u našoj nedjeljnoj rubrici sa svoje tri princezice male razlike – Gabrijelom (7), Laurom (5) i Paulom (3). S obzirom na glavu obitelji, tatu Milu koji nas pjesmom po svuda uveseljava – ni kod njih doma nije drugačije. Posebice u ovoj 'karanteni'. 

-    Najstarijoj najviše falu prijatelji i škola, od počeka karantene nije vidila skoro ni jednog prijatelja iz škole (osin našega Mate koji nam je prvi susjed), a ostatak ekipe mislim više uživa doma s mamon i taton! 

Najdraži dio dana im je svakako popodne, obziron na rad od kuće (čitaj, pokušaji rada od kuće :), gasi se komjuter i izlaze van, a Zamalin im dođe kao dvorište na 10 m od kuće. 

-    Uživamo u suncu i moru, u ovom vrijeme stvarno malo ljudi ima vani, a ipak ih ne možemo držati isljučivo u kući po cijele dane. Vrijeme s njima je poprilično zatjevno, milijun pitanja dnevno, nekad mi se čini da samo po cile dane govorin bez stajanja. No, već se vidi razlika u odnosu na prije godinu dvi, rastu, sve su više samostalnije pa je sve puno lakše!

Najstarija, Gabrijela, krenula je ove godine u prvi razred, na početku im je dosta bilo teško povatati sve, ali jednostavno se organiziraju kako im je servirano, doslovno u hodu.

-    Kako pronalazim vrime za sebe? Uf, teško i nikako.  Brat Ante me nagovorija prije 2 godine da se vratin nazad u glazbu iako nisan baš tila, mislin se ja jesi ti normalan kad da još i to stignen, i grintan ,i iden za njin i uziman taj klarint i odnesen ga doma  i dalje se mislin da nije noramalan, al uvik te vuče da se vratiš nazad kad voliš to. Pa eto utorak i petak nevečer su rezervirani.

Otkad je Paula napunila godinu dana počela je raditi te kroz smijeh nam ističe da je onda otkrila novu dimenziju umora. 

-    Krenem od doma u 7, vratim se u 4 i čeka me većina tih kućnih obaveza, Mile poprilično toga napravi dok ja dođen doma ali naravno da uvik ima toga more pa odvagnen šta mi je najbitnije za taj dan! Dan po dan.

Zato, uvijek će preporučiti jedan recept za lipi brak – kratko i jasno – razgovor (dok ne pjevaju po kući).

-    Volimo raspaliti muziku i doslovno vrištati po kući, mislim da nas cila Varoš čuje! Mama Divna dala mi je najdragocjeniji savjet: Ostavi se kuće i posveti se dici, sad te tribaju! To bi i rekla drugim mamama. Neka uživaju u ovome što imaju jer definitivno prebrzo rastu.

Majčinstvo je beskrajna sreća, svatiš koliko ti malo za sriću triba.

Prva trudnoća donijela joj je jedan veliki upitnik: 'Uf, kako ću ja to?? Druga je bila super, a treća – majko mila ne opet, priča nam s velikim smješkom.

-    Eto ispalo je odlično, rođene su u razmaku od malo manje od 4 godine (svake dvi po jedna), Paulu nisan ni osjetila, baš smo uživale, nisan se više opterećivale ajme kad ću ja to sve stići nego jednostavno kreneš pa šta uspiješ uspiješ a šta ne, ostaviš, neće mi pobići! 

Na svoju supermoć kao trostruke mame odgovara kratko i jasno: 'Doći do riči pokraj tri male kokoše u kući!'

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 26 Travanj 2020 18:29
djelomob1.jpg