03 Kol 2018 ŠibenikIN
    1832

Održana županijska sjednica: Vijećnik Danijel Lasan Zorobabel najavio potpisivanje peticije zbog štetnog ugovora s ACI-em

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
0

U Gradskoj vijećnici u Šibeniku održana je danas 7. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije s 13 točaka Dnevnog reda.


Sjednica je započela aktualnim satom koji su obilježila pitanja o tijeku turističke sezone u Šibensko-kninskoj županiji. Župan Goran Pauk objasnio je kako se, prema statističkim podacima, prvih sedam mjeseci 2018. godina ne razlikuje puno u odnosu na 2017., a o turističkoj sezoni više će se moći reći kada ista završi.

Danijel Lasan Zorobabel, vodički vijećnik s Nezavisne liste Stipe Petrine koji je ponovno aktivirao svoj mandat najavio je na aktualcu da će u Vodicama pokrenuti potpisivanje peticiju da se ACI-ju oduzme ugovor za vodičku marinu.

- Imali smo aneks ugovora sa ACI-jem za izgradnju gata za lokalno stanovništvo u Vodicama do 2004. godine. Od toga nema ništa. Oštećeni smo godišnje za pola milijuna kuna. Dok Piškera u Kornatima se plaća 362 tisuće kuna te četiri posto ukupno prometa, Skradin dobiva 12 posto prometa i oko 170 tisuća kuna, mi dobivamo 16.000 kuna godišnje od ACI-ja, ili oko 70 lipa po kvadratu – rekao je Danijel Lasan Zorobabel.

Župan mu je odgovorio da se na marinu ne bi smjelo gledati samo kroz prizmu zarade, jer ona podiže ponudu na drugim razinama u cijelom gradu.

Sagradit će se novi gat koji će zadovoljiti Vodice. Zadovoljene su obje strane – naglasio je Pauk.

Lasana Zorobabela je taj odgovor razljutio pa je uzviknuo kako je ACI-jeva marina prevara jer nisu izgradili gat za Vodičane što su trebali napraviti do 2004. godine.

„Ovo pitanje ćemo još više aktualizirati u narednom periodu, pokrenut ćemo skupljanje potpisa kako bi Vlada revidirala ugovor s ACI-em zbog aneksa kojim se nije izgradio gat za domicilno stanovništvo. Ugovor je štetan i treba ići u reviziju“ – naglasio je Lasan Zorobabel

Spomenimo kako je većinom glasova vijećnika prihvaćen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2018. godinu.

U nastavku sjednice usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna Šibensko-kninske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja.2018., Izvješće o radu župana kao i Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije za isto razdoblje.

Prihvaćen je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu uzgoja školjkaša.

Jedna od točaka Dnevnog reda bio je i Prijedlog Deklaracije kojom se utvrđuje osobito značajan interes Šibensko-kninske županije u proglašenju isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske na Jadranskom moru, u svim sadržajima iz Dijela V. Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora iz 1982. godine.

Budući da je svega troje vijećnika glasovalo za njegovo usvajanje, dok su svi ostali bili ili suzdržani ili su glasovali protiv, prijedlog Deklaracije nije usvojen.

Izvor: Šibensko kninska županija / Šibenik IN / Šibenski portal

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica