07 Kol 2018
    381

Nacionalni park Kornati obilježava 38 godina postojanja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Nacionalni park Kornati ove godine slavi svoj 38. rođendan koji će 11. i 12. kolovoza JU NP Kornati prigodno obilježiti.


Tako će se u subotu, 11. kolovoza s početkom u 21,00 sat u Kantimirovoj ulici u centru Murtera svečano otvoriti izložba fotografija „Bažokić“ – priča o Brodu, Gospodaru i Posadi!

U nedjelju, 12. kolovoza JU NP Kornati organizira veliko rođendansko slavlje za Murterine i njihove goste. Uz zabavu koju će osigurati ansambl „Dalmatino“ i klapa „Kampanel“, okupljeni će uživati u degustaciji ribljih delicija. Na neraskidivu vezu Kurnata i drvenog broda na latinsko idro, podsjetit će nas „Ples jedara i svjetla“ u murterskoj vali koju će, koji će kao dar slavljeniku upriličit udruga Latinsko idro. Za svečan povratak gajeta u luku pobrinut će se Torcida Murter koja će bakljama osvijetliti murtersku valu i odati priznanje drvenom brodu i vrijednosti koju baštini.

JU NP Kornati će i ovogodišnjom obljetnicom postojanja na simboličan način „darovati“ lokalnu zajednicu. Tako će ove godine ustanova financijski pomoći opremanje Sportske dvorane Murter – mjesto važno za lokalnu zajednicu ali i njene goste.

Rođendanskom događanju nazočit će ministar zaštite okoliša i energetike gdin Tomislav Čorić, a slavlju će se pridružiti ravnatelji ostalih zaštićenih područja i brojni drugi uzvanici.

PLAKAT 2018.jpg

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica