02 Lis 2018
    188

Obećanje Krki je obećanje prirodi: 508 osnovnoškolaca naše županije dalo svoje obećanje Krki

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U kampanji Moje obećanje Krki, koju je Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ krajem rujna provela u osnovnim školama diljem Šibensko-kninske županije, prikupljeno je 508 dječjih obećanja Krki.

Kampanji se odazvalo 39 razrednih odjeljenja iz 36 osnovnih škola koje gravitiraju Nacionalnom parku „Krka“, poput onih iz Drinovaca, Drniša, Knina i Kistanja do Šibenika i šireg gradskog područja.

„Posebno nas veseli što su svojim obećanjima Krki doprinijela i djeca iz zapadnijih dijelova županije iz Čiste Velike, Pirovca i naselja na otoku Murteru.“ – rekli su iz JU NP Krka

Kampanja Moje obećanje Krki provedena je u cilju osvještavanja djece o odgovornosti koju imaju prema prirodi. U međusobnom odnosu povjerenja i poštovanja i čovjek i priroda imaju obostrane dobrobiti, a kroz obećanje Krki svako je dijete imalo priliku razmisliti o tom odnosu i obećati što će tijekom nove školske godine učiniti kako bi očuvalo prirodu. Kaže se da na mladima svijet ostaje i ova su djeca naši budući čuvari prirode. Zato su ih posjetili i pomogli im u promišljanju upravo čuvari prirode Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, koji najbolje znaju kako se odgovorno ponašati prema okolišu.

„Moje obećanje Krki provedeno je uz podršku učitelja, nastavnika i ravnatelja koji kroz dugogodišnju praksu aktivno sudjeluju u aktivnostima koje JU „NP Krka“ provodi. Početak nove školske godine donosi i planiranje novih radionica i terenske nastave za sve učenike, koje će se dijelom odvijati i u Nacionalnom parku „Krka“. Ako je suditi po obećanjima Krki, ne samo da će biti više radosti i cvijeća, već se možemo nadati i budućim odgovornim mladim ljudima i čuvarima prirode.“ – naglašavaju iz JU NP Krka

Kampanja je provedena od 19. do 28. rujna u školama koje su potvrdile svoje sudjelovanje. Djeca su poruke ispisivala na recikliranom papiru izrezanom u obliku listova koji će krasiti stablo u Centru kretanja u Laškovici te tako svakog posjetitelja podsjećati na obećanje koje svatko od nas može dati. 508 obećanja Krki je 508 bistrih promišljanja i poziva da i mi damo svoj obol u zaštiti prirode.

Obećanje Krki obećanje je prirodi.Moje obećanje Krki 1.JPG

Moje obećanje Krki 4.JPG

Moje obećanje Krki 5.JPG

Moje obećanje Krki 6.JPG

 

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica