03 Tra 2019
  927

Projekt „Popunimo školske knjižnice“, namijenjen osnovnim i srednjim školama Šibensko-kninske županije i ove godine ide dalje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pokrenula je 2007. godine projekt „Popunimo školske knjižnice“, namijenjen osnovnim i srednjim školama Šibensko-kninske županije.


Cilj projekta je da knjige objavljene u izdanju JU „Nacionalni park Krka“ budu dostupne djeci i mladima, da bi se i na taj način djelovalo na njihovu svijest o zaštićenim područjima i očuvanju okoliša.

„Od tada smo školama podijelili VHS kasete NP „Krka“ Školjkaši ušća Krke, knjigu Skradin Ive Šprljana, Zbornik radova Znanstveno-stručni skup Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj: aktivna zaštita i održivo upravljanje u Nacionalnom parku „Krka“, Prirodoslovni vodič, Šišmiši NP „Krka“ i Vodozemci NP „Krka“ te DVD-ove NP „Krka“ Ribe NP „Krka“ i Ptice NP „Krka“.“- poručili su iz NP Krka

Ove godine izbor je pao na knjigu Arheološka zbirka Burnum. Tijekom veljače podijeljeno je ukupno 49 knjiga knjižnicama u trideset šest osnovnih i trinaest srednjih škola u županiji. Izdanje je to koje na slikovit i detaljan način opisuje formiranje Burnuma, antičkog logora i amfiteatra, podignutog u sjevernom dijelu NP „Krka“.

Vjerujemo da će ovogodišnji dar učenici i njihovi mentori koristiti ne samo kao dodatno nastavno pomagalo, nego i da će ih potaknuti da bolje upoznaju i istraže kulturnu baštinu Nacionalnog parka „Krka“.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close