15 Tra 2019
    1061

Cjenovno pristupačna alternativa bit će omogućena i stanovnicima Vodica: Produljen Ugovor o koncesiji za izgradnju distribucijskog sustava i distribuciju plina

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Aneks Ugovora o koncesiji za izgradnju distribucijskog sustava i distribuciju plina na dijelu Šibensko-kninske županije, potpisali su župan Goran Pauk i direktori tvrtke EVN Croatia Plin d.o.o. Peter Zaruba i Vlado Mandić.


Danas potpisanim aneksom ugovora produžava se koncesija tvrtki EVN Croatia Plin d.o.o. na pedeset godina. Riječ je o koncesiji za izgradnju distribucijskog sustava i distribuciju plina na dijelu Šibensko-kninske županije i to gradove Šibenik (naselja Šibenik, Brodarica, industrijska zona Podi i turističko naselje Solaris), Drniš (naselje Drniš i pripadajuća industrijska zona), Knin (naselje Knin) i Vodice (naselja Vodice i Srima) te općine Bilice, Tribunj (naselje Tribunj), Pirovac (naselje Pirovac i pripadajuća industrijska zona), Tisno (naselja Tisno, Jezera i Betina) i Murter-Kornati (naselje Murter).

„Važnost opskrbe prirodnim plinom, kvalitetnim i ekološki prihvatljivim energentom koji znatno utječe na smanjenje emisije CO2, i omogućuje dodatan zamah razvoju gospodarstva, prepoznali i neki od značajnijih gospodarski subjekata na području Šibensko-kninske županije. Neki od njih, kao što su Impol- TLM, KNAUF, Aluflexpack Drniš i turističko naselje Solaris, već su se priključili na mrežu“, kazao je župan Goran Pauk.

Šibensko-kninska županija i društvo EVN AG sklopili su tridesetogodišnji koncesijski ugovor za distribuciju zemnog plina u svibnju 2010. godine. U siječnju 2011. godine potpisan je Ugovor o prijenosu Ugovora o koncesiji između Šibensko-kninske županije, EVN AG i EVN Croatia plin d.o.o. Temeljem Ugovora, do sad je izrađen 32,5 km distributivne mreže s pripadajućim postrojenjima na područjima gradova Šibenika, Drniša i Knina. Radovi su započeti potkraj 2013., a prvi korisnici su priključeni potkraj 2014.

DSC_0151 (Custom).JPG

Šibensko-kninska županija je od društva EVN Croatia Plin d.o.o. zaprimila Zahtjev za produljenje razdoblja trajanja koncesije od dvadeset godina. Temeljem Odluke Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) o davanju suglasnosti za produljenje razdoblja na koje je dana koncesija energetskom subjektu EVN Croatia Plin d.o.o. za izgradnju plinskog distribucijskog sustava i distribuciju plina Županijska skupština Šibensko – kninske županije ovlastila je župana Gorana Pauka da s EVN Croatia Plin d.o.o. zaključi VI. Aneks Ugovora o koncesiji za izgradnju distribucijskog sustava i distribuciju plina na dijelu Šibensko-kninske županije, a čime se razdoblje trajanja koncesije produžuje za dvadeset godina.

„Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i EVN primjer su suradnje partnera s vizijom dovođenja jeftinijeg i čišćeg izvora energije, pozitivno usmjerenih na osiguranje koristi za što veći broj potrošača. Sretno se poklopio i razvojni bum kroz koji u posljednjih desetak godina prolazi Šibensko-kninska županija. Posebno mi je drago što je dolazak plina potaknuo revitalizaciju industrijske proizvodnje u Šibensko-kninskoj županiji. To pokazuje primjer tvornice Impol TLM koja je u startu računala s plinom, a danas u njemu ima pouzdanog partnera u širenju proizvodnje i razvojnim ambicijama. Plin svoju vrijednost pokazuje i u razvoju održivog turizma, bilo smanjivanjem troška i štetnih emisija, bilo otvaranjem mogućnosti za komforni prijem turista tijekom cijele godine. Novi vremenski okvir trajanja koncesije omogućit će nam da nastavimo s aktivnostima usmjerenima na dizanje kvalitete života lokalne zajednice. Plin u Dalmaciji svakome daje mogućnost izbora u potrazi za sigurnom, cjenovno pristupačnom i komfornom alternativom“, kazao je Vlado Mandić, direktor EVN Croatia.
Vaša reakcija na temu
Super
Hahaha
Opa
Tužno
Ljut sam

hangardesknov.jpg
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

ngkrkades
bazenid

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalni

BumbaNG
tehnoadeo2017

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close