14 Svi 2019
  1950

Održana županijska skuština: Na aktualcu i teme iz Vodica – Posjetiteljski centar, Bazne stanice, ACI Marina i OŠ Vodice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Danas je u šibenskoj Gradskoj vijećnici održana županijska skupština na kojoj su vijećnici raspravljali o ukupno 21 točci dnevnog reda.
Prema pisanju županijskog portala ŠibenikIN, zanimljivo je bilo i na aktualnom satu gdje se međuostalim raspravljalo o Posjetiteljskom centru u Vodicama i Baznim stanicama


Danijel Lasan Zorobabel s Nezavisne liste Stipe Petrina ponovno je povukao pitanja o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa vodičke Osnovne škole, kao i ACI marini u Vodicama, a prokomentirao je i natječaj za izbor ravnateljice NP Krka i pitao Dujića zašto nije zaštitio Ljiljanu Zmijanović koja je hrvatska braniteljica.

- Zorobabel, mi smo zajedno bili 1991. Ja štitim prava građana i poštujem proceduru i nije korektno prozivati me. Mi smo 1991. rušili državu u kojoj su neki imali veća prava od drugih jer su pripadali nekoj organizaciji. Stvorili smo državu u kojoj su svi jednaki i imaju jednaka prava. Ja sam legalist i poštujem zakon, da sam ja odlučivao, ne bi nikad to stavio u zakon, naša je obveza bila braniti državu, a ne da bi imali prava biti ravnatelji, direktori. To je moje osobno mišljenje, tvrdim da su zaštićena sva prava svih kandidata – pojasnio je Dujić na što mu je Petrina poručio da ne prodaje maglu – prenosi portal ŠibenikIN

Na pitanje koliko ACI marina i luka planira županija napraviti u Vodicama, te koje kategorije luke i marine, Zorobabelu je odgovorila pročelnica za pomorstvo Jadranka Fržop.

Na području grada Vodica sve se radi temeljem prostornog plana, u Srimi imamo luku otvorena za javni promet 400 vezova. U Vodicama će biti što predvidi grad Vodice u njihovoj ingerenciji su prostorni planovi, u planu proširenje od malog parapeta do loma sa autobusnim kolodvorom, a što će biti ispred stare škole još se ne zna – odgovorila je Fržop na što je Zorobabel rekao da ne zna čemu služi županija ako je sve u nadležnosti Vodica.

DSC_0114_Custom.jpg

Još jedan vodički vijećnik s NL Stipe Petrine Marko Mačukat potegnuo je pitanje o izgradnji Posjetiteljskog centra u vodičkim Račicama, takozvanom 'gumnu', a župana je pitao i tko provodi nadzor nad razinama zračenja elektormagnetskih stanica kojih je u Vodicama čak osam.

- Da li je istina da se nastavlja sa procesom izgradnje Posjetiteljskog centra u Vodicama, koliko se planira proračuna potući na to područje. Tamo nestaju novci, taj projekt proždire novce. Na vodičkom Gradskom vijeću došlo je do razgovora da ništa neće biti od Posjetiteljskog centra pa me zanima je li netko sebe reklamira, hoće li ista biti od 'gumna' kad gradonačelnica kaže da je zadovoljna da se to neće raditi. Zanima me i tko provodi nadzor nad razinama zračenja elektromagnetskih stanica kojih je 8 u Vodicama, a jedna je na 80 metara od budućeg vrtića. Prije 2 dana čovjek je isjekao kabele jer mu je dosadilo da mu to bude kraj kuće, građani su potpisali peticiju, zanima me tko nadzire razine zračenja – pitao je Mačukat.

Pauk je odgovorio da projekt Posjetiteljskog centra u Račicama ide dalje, te da je pred ishodovanjem građevinske dozvole nakon čega se ide u drugu fazu projekta financiranog iz EU fondova.

- Vodice će imati vrhunski turističko posjetiteljski objekt. Postojale su inicijative za prenamjenu, ali ne možemo mijenjati ono za što smo dobili zeleno svjetlo od Europe. Što se tiče baznih stanica, to nije u našoj ingerenciji, nemamo nikakve potvrde o kancerogenosti, to su druge struke i ingerencije. Ako je vaš stav vezano za Posjetiteljski centar da je tu nešto poklonjeno, to nije tako, sve je dogovoreno, realiziramo projekt, idemo dalje, dobili smo suglasnosti grada Vodica, znam da postoji kategorija ljudi koja smatra da tu ne treba biti ništa, ali ono što započnemo za Europu to realiziramo – zaključio je Pauk, a prenosimo s portala ŠibenikIN

Tijekom aktualnog sata, jedna trećina vijećnika Županijske skupštine podnijela je zahtjev za održavanje tematske sjednice vezano uz temu Opće i veteranske bolnice „Hrvatski ponos“ u Kninu, te je isti usvojen.

DSC_0127_Custom.jpg

Nakon provedene rasprave, u nastavku sjednice, Županijska skupština usvojila je rebalans Proračuna Šibensko – kninske županije za 2019. godinu, te je također donijeta Odluka o dodjeli nagrada i priznanja u Šibensko – kninskoj županiji za 2019. godinu.

Ovogodišnji laureati županije su; Gimnazija Antuna Vrančića kojoj je dodijeljena nagrada Šibensko – kninske županije zbog iznimnog doprinosa u obrazovanju brojnih generacija učenika, te Crveni Križ Knin i Lions Klub Šibenik kojima je za izuzetno djelovanje na području humanitarnog rada dodijeljen grb Šibensko – kninske županije.
Skupština je također usvojila rješenje o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Šibeniku kao i Provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za 2019. godinu.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close