27 Pro 2019
  1669

23 nove stipendije za učenike i studente Šibensko kninske županije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Prosinac 2019 11:37

Župan Goran Pauk potpisao je ugovore sa 8 učenika i 15 studenata koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju za školsku odnosno akademsku godinu 2019./2020.

Potpisane su 23 nove stipendije i to 8 stipendija za učenike strukovnih srednjih škola za deficitarna zanimanja te 15 studentskih stipendija. Od 15 stipendija za studente, 7 stipendija su dobili studenti  I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, 4 studenata viših godina sveučilišnih studija te 4 stipendije za studente stručnih studija. Od osam učeničkih stipendija, 5 stipendija su dobili kuhari, 1 konobar, 1 pekar i 1 stolar.

Uz potpisana nova 23 ugovora, od danas Šibensko-kninska županija stipendira ukupno 63 korisnika stipendije i to 15 učenika i 48 studenta. Visina učeničke stipendije iznosi 400,00 kuna mjesečno, a studentska 700,00 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

Župan je učenicima i studentima poželio uspjeh u daljnjem školovanju. ″Nemojte da vaša sudbina ovisi o drugima, nego o vama samima. Kreirajte sami svoju budućnost, jer Vi ste nada i budućnost svih nas“, poručio je župan Pauk i čestitao im božićno-novogodišnje blagdane.

Financijska potpora ima za cilj našim učenicima i studentima poboljšati njihov materijalni status a ujedno ih i motivirati za odabir zanimanja traženih na tržištu rada te im omogućiti da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji.

Šibensko – kninska županija za stipendiranje učenika i studenata svake godine osigurava u proračunu sredstva iz svojih izvornih prihoda, za 2020. godinu planira osigurati 410 tisuća kuna što je u visini ove proračunske godine. Isto tako za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova osigurati će se iznos od 220 tisuća kuna, dakle za javne potrebe u visokoškolskom obrazovanju ukupno će se osigurati 630 tisuća kuna, što je na razini prošle godine.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Šetnja i uživanje na otvorenom, a i kupača ima podosta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Šetnja i uživanje na otvorenom, a i kupača ima podosta

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close