02 Sij 2020
  1572

Ministar uprave Ivan Malenica obišao djelatnike Šibensko-kninske županije

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

U povodu preuzimanja poslova Ureda državne uprave, Ministar uprave Ivan Malenica, u društvu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i bivše predstojnice Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji Edite Grubišić, obišao je danas zaposlenike dojučerašnjeg Ureda državne uprave koji su od Nove godine djelatnici Šibensko-kninske županije.

„S prvim radnim danom 2020. godine 200-tinjak različitih poslova koje je do sada obavljala državna uprava nastavit će obavljati Županije. Na taj način završava prva faza procesa decentralizacije javne uprave. Cilj ove reforme je ojačati načelo višerazinskog upravljanja i ojačati Županije, a njome ćemo građanima omogućiti da na brži i učinkovitiji način ostvare svoja prava i lakšu komunikaciju sa županijskim tijelima.“, pojasnio je ministar Malenica.

Davanje većih ovlasti jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju temeljeno je na načelu supsidijarnosti prema kojem poslove iz domene javne vlasti treba obavljati na razini najbližoj građanima.

„Kao i do sada, kada smo preuzimali poslove koji su nam povjereni, siguran sam da ćemo ih obavljati kvalitetno i bez ikakvih problema. Preuzimanjem poslova Ureda državne uprave Županije će postati efikasnije, a građani će vrlo brzo osjetiti dobrobiti decentralizacije, što je najvažnije i što je krajnja svrha tog procesa.“, naglasio je župan Goran Pauk kazavši kako je 74 djelatnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji preuzela Županija, 23 djelatnika iskoristilo je ponuđenu mogućnost i s otpremninama otišlo u mirovinu, dok je dvoje djelatnika koji su obavljali poslove nadzora ostalo u sastavu Ministarstva uprave, a nastavljaju raditi u istim prostorima.

Bivša predstojnica Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji kazala je da će se svi poslovi nastaviti obavljati kvalitetno i u kontinuitetu.

„Kako bi ostvarili svoja prava, građani će nastaviti dolaziti u iste prostore u koje su do sada dolazili, a njihovi predmeti će se prosljeđivati službenicima koji su uglavnom i do sada radili te poslove.“, poručila je Edita Grubišić građanima.

Ministar uprave Ivan Malenica, župan Goran Pauk i Edita Grubišić, ovom su prilikom svim djelatnicima i građanima poželjeli sretnu i uspješnu novu godinu. 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima
  Information
  Podijeli
  Information

  Vodičani iskoristili sunčanu nedjelju za šetnju, ali i za radove na poljima i vrtovima

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close