03 Tra 2020
    2927

Ćakula s Markom Grubelićem, načelnikom Općine Tribunj

Susjedi iz Općine Tribunj dobro se drže: 'I dalje smo na nuli, ponosan sam na sve koji se drže uputa i mjera'

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Susjedi iz Općine Tribunj dobro se drže: 'I dalje smo na nuli, ponosan sam na sve koji se drže uputa i mjera' FB

U Općini Tribunj četiri osobe su u samoizolaciji i uredno se pridržavaju mjera, a broj zaraženih i dalje je nula, poručio je načelnik Marko Grubelić. Propusnice izdaju redovno i oko njih nemaju problema, a za izdavanjem istih za kupovinu u Vodicama, nemaju potrebe.

-    Prije svega, nadam se da ste svi dobro i da ste svi zdravi. Vezano za broj zaraženih i osoba sa simptomima na koronavirus u našoj općini – i dalje se super držimo i na nuli smo! Trenutno je 4 osobe u samoizolaciji i uredno se pridržavaju mjera. Jednoj osobi su istekle mjere samoizolacije, ali se i dalje, doduše svojevoljno, pridržava mjera pa nije u kontaktu s drugim ljudima Svaka čast za takvo ekstra odgovorno ponašanje! – kaže načelnik Općine Tribunj, Marko Grubelić.

Iz obilaska Općine zaključuje da nema grupiranja ljudi, da se u šetnji svi drže razmaka i ne idu u skupinama. Ističe da je zaista ponosan na sve koji se drže uputa i mjera.

-    Nemojmo da nas lijepo vrijeme povuče da se družimo u skupinama! Izdržimo još malo (ili „malo“), jer što smo discipliniraniji, to će brže sva ova ograničenja i završiti! Posljednjih dana aktivno radim na procjenjivanju financijskih kapaciteta Općine Tribunj te s tim u vezi i razine i obuhvatnosti mjera koje ćemo predložiti. O tome ću vas sve obavijestiti u sljedećim danima.

Propusnice izdaju redovito i bez velikih zastoja. Za načelnika Stožera civilne zaštite Općine Tribunj Antu Perkova kaže da savjesno obavlja svoj posao, tako da u ovom dijelu nemaju zaista nikakvih problema.

-    Obzirom da u prodavaonicama robe za široku potrošnju (Djelo i Konzum), te pekarama i mesnicama ima i više nego dovoljno proizvoda za mještane Općine Tribunj, nema potrebe za izdavanjem propusnica za odlazak u npr. Lidl ili Plodine. U tom slučaju propusnice nemaju smisla.

Dosadašnji protokol za dobivanje propusnica je bio jednostavan - telefonskim pozivom na Načelnika stožera, Antu Perkova i onda dobijete ili ne dobijete propusnicu (uz objašnjenje, naravno).

-    Kako je Ministarstvo uprave je 2. travnja 2020. uvelo elektronički sustav izdavanja propusnica. Sustav “e-propusnice” javno je dostupan na sljedećoj adresi: https://epropusnice.gov.hr e-propusnice, pa stanovnici koji su u mogućnosti ovim putem aplicirati za e-propusnicu, to mogu i učiniti – naveo je načelnik Grubelić.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama, predaju zahtjeva za izdavanjem propusnica mogu zatražiti pozivom, SMS-om (ili porukom na WhatsApp, Messenger ili Viber), od ponedjeljka do subote, od 8 do 14 sati. Iznimno, u hitnim slučajevima moguće je predati zahtjev izvan navedenog termina ali samo za taj dan. 

Brojevi na koje stanovnici Općine Tribunj mogu predati zahtjev za e-propusnicom su: 
091 110 4142 – Ante Perkov 
091 349 4142 – Smiljana Popov 
091 616 4142 – Ante Gašpić

djelomob1.jpg

Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close