15 Sij 2021
  292

ŽUPAN PAUK UDRUZI SLIJEPIH PREDAO TIFLOLOŠKA POMAGALA: U svrhu podizanja kvalitete života i unapređenja položaja slijepih i slabovidnih članova naše zajednice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Župan Goran Pauk posjetio je danas Udrugu slijepih Šibensko-kninske županije u njihovim prostorijama u Šibeniku, te predstavnicima Udruge predao opremu i tiflološka pomagala ukupne vrijednosti 30.537,65 kn.

„Tiflološka pomagala su predmeti  za svakodnevnu upotrebu koje članovi naše udruge koriste u svom domaćinstvu ili ovdje u našim prostorijama, a koji slijepoj osobi pomažu da bude ravnopravna s ostalim članovima društva, odnosno videćom populacijom. Riječ je o predmetima  koji su slijepim osobama prilagođeni na način da im informaciju prenose putem osjetila sluha ili taktilno. Tako ovdje imamo pomagala poput govornih toplomjera za osobnu i sobnu temperaturu, tlakomjera, osobne govorne vage, društvenih igara i drugih predmeta neophodnih za svakodnevno funkcioniranje. Zbog njihove visoke cijene, tiflološka pomagala našim su članovima u pravilu nedostupna, zbog čega nam je ova donacija od iznimne koristi.“, kazao je tajnik Udruge slijepih Šibensko-kninske županije g. Darko Juras zahvalivši županu na vrijednoj donaciji.

 

Udruga slijepih i slabovidnih osoba naše županije već gotovo 70 godina kontinuirano promiče i unapređenje položaj slijepih osoba u svim segmentima života te štiti njihova prava i interese.

„Šibensko-kninska županija u skladu sa svojim mogućnostima, svake godine u proračunu osigurava sredstva za rad ove udruge, a trudimo se i ovakvim projektima doprinijeti podizanju kvalitete života i unapređenju položaja slijepih i slabovidnih članova naše zajednice.“, kazao je župan Goran Pauk i predstavnicima Udruge poželio puno uspjeha u radu.

Pomagala za slijepe i slabovidne osobe osigurana su provedbom europskog projekta „Učinkovitija i kvalitetnija zdravstvena usluga primarne zdravstvene zaštite na području Šibensko-kninske županije“.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", a ukupna mu je vrijednost 7.465.118,21 kn, od čega europska potpora iznosi 5.748.285,72 kn.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close