Srpanj 27, 2021 880 HRT

Raste broj hospitaliziranih u našoj županiji

Raste broj hospitaliziranih u našoj županiji snimka zaslona HRT
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Delta soj kronavirusa dominira, a cijepljenje i mjere oružje su u borbi protiv koronavirusa. Oni koji svoje programe ne mogu prilagoditi novim mjerama, otkazuju manifestacije. Ima ih od Vodica preko Drniša do Knina i Šibenika, javila je za Dnevnik HTV-a novinarka Ivona Ramadža iz Šibenika. 

Epidemiologinja Ankica Parat Baljkas kazala je da je Šibensko-kninska županija među županijama s nižom procijepljenošću od prosjeka. Utrošeno je oko 66.000 doza cjepiva, 31.000 stanovnika cijepljeno je s dvije doze, oko 3000 s jednom dozom, što je oko 41% odraslog stanovništva županije.

Motivacija za cijepljenje, rekla je, može biti vlastito zdravlje i zdravlje ljudi oko nas, ako smo humani i solidarni, ali i vraćanje na stare obrasce života, kako bi u punom obimu moglo raditi, zdravstvo, školstvo, gospodarstvo i turizam.

Broj novozaraženih u Županiji danas je - jednoznamenkast, jučer nije bilo novih slučajeva bolesti COVID-19, no raste broj hospitaliziranih. U Šibenskoj bolnici ih je 15. Parat Baljkas je rekla da je epidemiološka krivulja, obzirom na broj turista te prisutnost zaraznijeg delta soja virusa, bolja od očekivane.

 

Trenutačno je u županiji 35 aktivnih slučajeva, 82 osobe su pod epidemiološkim nadzorom, kao kontakti zaraženih, a zadnjih tjedan dana bilježi se pad broja oboljelih. Parat Baljkas Pozdravila je nešto strože mjere za Jadran, jer one, rekla je, ništa ne zabranjuju, ali se sve odvija uz puno sigurniji način.

Cilj je mjera da se jadranska obala na COVID zemljovidu ne zacrveni. Scenarij sličan lanjskome, odnosno prekid turističke sezone već u kolovozu - nitko ne želi.

djelomob1.jpg