Rujan 15, 2021 957 ŠibenikIN

Zekanovićev čovjek

Damir Martinović izabran za novog direktora Vodovoda i Odvodnje

Damir Martinović izabran za novog direktora Vodovoda i Odvodnje FACEBOOK/ DRUŠTVO JURAJ DALMATINAC
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Damir Martinović izabran je za novog direktora Vodovoda većinom glasova na danas održanoj skupštini Vodovoda i odvodnje Šibenik.

Kako doznaje portal ŠibenikIN, na skupštini se pojavilo 17 od ukupno 18 članova, a svi osim predstavnika Općine Primošten koji je bio suzdržan, glasovali su za imenovanje Martinovića za novog direktora. 

Na natječaj za novog direktora Vodovoda i odvodnje stigle su četiri prijave, ali samo su dva kandidata ispunila uvjete natječaja. Uz Martinovića, za kojeg se od početka priča kao o 'Zekanovićevom čovjeku' za kojeg je rezervirana fotelja direktora kao rezultat dogovora Burić-Zekanović za većinu u Gradskom vijeću, uvjete je ispunjavao i Nino Vrcić, diplomirani inženjer prometa koji trenutno radi kao pomoćnik pročelnika gradskog Odjela za komunalne djelatnosti. 

Ovo je, podsjetimo, drugi pokušaj izbora direktora Vodovoda. Na prvoj skupštini održanoj 29. srpnja pojavilo samo devet od 18 članova, što znači da nije bilo potrebne većine za odlučivanje. Zanimljivo je da se na prvoj skupštini nisu pojavili predstavnici općina i gradova u kojima je na vlasti HDZ. U kuloarima se pričalo da su oni i više nego nezadovoljni dogovorom Burić-Zekanović te ne žele Martinovića na poziciji direktora Vodovoda pa su odlučili sabotirati Skupštinu. Međutim, zadnjih dana očito se naveliko lobiralo pa je došlo do obrata te su na kraju svi podržali Martinovića. 

 

Kako doznajemo, načelnici općina u kojima na vlasti nije HDZ dogovorili su se zajedno da će doći na Skupštinu i podržati Martinovića. No, HDZ-ovci s druge strane nisu željeli da ispadne da je odluka donesena mimo njih pa su se i oni svi, osim predstavnika grada Drniša, pojavili na današnjoj skupštini.

Damir Martinović, inače diplomirani inženjer pomorskog prometa, dužnost direktora preuzima 1. listopada. 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Rujan 2021 18:39
djelomob1.jpg