Veljača 02, 2023 946 Šibenski portal

HDZ-ovi vijećnici više neće sudjelovati u radu Skupštine dok vladajući ne dokažu da imaju većinu

HDZ-ovi vijećnici više neće sudjelovati u radu Skupštine dok vladajući ne dokažu da imaju većinu Šibenski portal
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

HDZ-ovi vijećnici, njih 14 više, više neće sudjelovati u načinu funkcioniranja Skupštine šibensko-kninske županije dok vladajuća većina ne dokaže da ima kvorum za odlučivanje – kazao je uoči današnje sjednice predsjednik županijskog odbora stranke Željko Burić na konferenciji za novinare koju su sazvali nakon ozbiljnih optužbi Stipe Petrine na račun Marka Jelića.

– Neću ulaziti u optužbe koje su u sferi kaznenoga djela, ali mislimo da je minimum ljudske i političke odgovornosti da župan podnese ostavku i da se ide na nove izbore. Neka građani kažu što misle o vladajućoj koaliciji kao što su to imali priliku reći i na prošlim izborima koje je HDZ izgubio. Dakle, kad dva partnera imaju toliko razmirica kao što imaju Petrina i Jelić onda je jedino normalno da se raziđu – zaključio je Burić.

Kazao je i da nije normalno da Skupština funkcionira da se partneri non-stop svađaju, a onda kad se donose važne odluke, glasaju zajedno da bi nastavili sa svojim nakaradnim radom zbog kojeg u Županiji ništa ne funkcionira otkad su preuzeli vlast.

– Ponavljam, da bismo sudjelovali u daljnjem radu, vladajući moraju dokazati da imaju većinu – zaključio je Burić.

Izvor vijesti i foto: ŠIBENSKI PORTAL

djelomob1.jpg