×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934

30 Ruj 2014
    5148

Komplikacije u bolnici: Šibenik zbog ušteda umalo ostao bez dječjeg kirurga

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Komplikacije u bolnici: Šibenik zbog ušteda umalo ostao bez dječjeg kirurga Foto: Šibenik in

Šibenski specijalist dječje kirurgije, dr. Vladimir Lučev napunio je 65 godina prije tri dana te je ispunio sve uvjete za mirovinu. Nije se pojavio na poslu 28. rujna jer je službeno bio u mirovini, iako je dao zahtjev da mu se produži radni odnos u bolnici zbog neadekvatne zamjene. Međutim, na šalteru ordinacije se pojavio plakat da se djeca upućuju u Split, shvatila se ozbiljnost problema, pa je danas iz Ministarstva zdravlja hitno stigla dopusnica za dr. Lučeva koji će odraditi još barem godinu dana dok dvije liječnice ne završe subspecijalizaciju dječje kirurgije.

 

- Još u šestom mjesecu je šef odjela kirurgije dr. Vinko Alfier zahtijevao od Sanacijskog vijeća da mi se radni vijek produži barem još pola godine ili godinu dana s obzirom da nema dječjih kirurga u Šibeniku. Naime, naše dvije specijalizantice dječje kirurgije Željana Bogdanić i Ana Gulin završavaju specijalizaciju tek sredinom sljedeće godine. Naravno, ja sam bio pripravan ići u mirovinu, ali sam obećao kolegama da ću raditi dok doktorice ne dođu jer bi inače Šibenik ostao bez dječje kirurgije. Srećom, danas je stigao hitan faks iz Zagreba kojim mi se odobrava produljenje radnog vijeka – objasnio nam je dr. Lučev.
Masterplan zdravstva ukida dječju kirurgiju u Šibeniku?
Vrhunac drame bio je jučer kada su dr. Lučevu u šibenskoj bolnici rekli da nemaju nikakve obaveze prema njemu. Da sam došao raditi, veli, ja bih nelegalno radio. Međutim, jučer se dogodio hitan slučaj jer je dijete u bolnicu primljeno dijete s kompliciranim prijelomom podlaktice.
- Kolege na sastanku su rekle da ne mogu snositi odgovornost na djecu. Druga je to fiziologija i anatomija jer, kako se kaže, kad nešto ne radiš, to je malo izvan ruke. Zapravo se shvatila ozbiljnost problema. Moralo se intervenirati. Došao je faks iz Zagreba i roditelji s djecom mogu doći u ambulantu – kaže nam dr. Lučev koji se pribojava kako će prema sadašnjem masterplanu hrvatskog zdravstva zbog ušteda Šibenik ostati bez dječje kirurgije što opovrgava sanacijski upravitelj šibenske bolnice dr. Ante Županović. Potvrdio nam je kako je bilo problema u vezi dr. Lučeva, ali da su riješeni.
'Dr. Lučev će raditi koliko god bude trebalo'
Dr. Lučev će raditi koliko god bude trebalo jer nam je potreban, tvrdi sanacijski upravitelj bolnice. Situacije poput njegovih šibenska bolnica već je imala i riješila. Županović kaže kako je Sanacijsko vijeće donijelo odluku prije mjesec dana, ali za dozvolu Ministarstva zdravlja ovog puta se čekalo malo duže.
- Nije prvi put da produžujemo radni vijek liječniku. Jasna je stvar da ne možemo računati da se mirovine liječnika poklope sa specijalizacijama. Imali smo liječnike kojima smo produžavali ugovore. Jedan od njih je dr. Jurakić, pa dr. Ercegović, a dr. Baici smo dva puta produžavali ugovor – ističe Županović.
Lučev i Županović: Ista godina, druga pravila
Sanacijskog upravitelja bolnice upitali smo kako to da se dr. Lučev 'morao' umiroviti, a on ne, iako su obojica rođeni na isti datum iste godine. Županović nam je odgovorio kako je on ipak malo drukčija priča jer ima direktan ugovor s Ministarstvom zdravlja zbog sanacije šibenske bolnice.
- Meni se ugovor nastavlja do kraja sanacije što neće trajati unedogled. Mislim da neću dugo biti u bolnici jer čovjeku treba vremena za zrele dane – dodao je i naglasio kako je šibenska dječja kirurgija u sastavnom dijelu kirurgije. Šibenik će imati subspecijaliste dječje kirurge koji će i dalje nastaviti raditi u Šibeniku, osim u teškim slučajevima kada se djeca šalju na klinike.

Izor i foto Šibenik in

djelomid1.jpg


tehnoadeo2017 BumbaNG


Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider

bazenid


Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE


Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217

Gradsko-inicijalniFoto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close