Svibanj 25, 2023 1319

Učenici 6a Osnovne škole Vidici kažu "ne" mobitelima tijekom nastave

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

6a razred Osnovne škola Vidici, pod vodstvom razrednice Lucije Cvitan, postavio je novi pravac u borbi protiv upotrebe mobitela tijekom školskih sati. Ova inicijativa predstavlja značajan korak prema usmjeravanju dječje pažnje s ekrana na stvarni svijet.

Pri donošenju odluke o stavljanju mobitela po strani, djeca nisu ostala bez zamjenskih rekvizita. Djevojčice su dobile lutkice Matovilke, iz predivne priča za djecu u kojoj pobjeđuju ljubav i dobro koja će im poslužiti kao društvena igračka, ali i kao podsjetnik na vrijednost tradicionalnih igara i priča.

S druge strane, dječaci su dobili privjeske s dresom Lionel Messija, slavnog nogometaša, koji će im poslužiti kao simbol timskog rada i sportskog duha.

Tijekom nastave, ali i na malim i velikim odmorima, mobiteli su sada stavljeni po strani, omogućujući djeci da se usredotoče na interakciju, učenje i igru. Ovaj razrednice Lucije je priznanje da digitalna tehnologija, iako korisna, ima svoje vrijeme i mjesto, a škola bi trebala biti prostor gdje se djeca mogu fokusirati na izravno iskustvo, suradnju i stjecanje znanja.

Učenici i razrednica Cvitan zahvaljuju od sveg srca Evi Matovini na lutkama koje je izradila i poklonila.

djelomob1.jpg