Lipanj 07, 2023 944

Trideseta obljetnica tragične smrti Dražena Petrovića: počast košarkaškoj legendi

Trideseta obljetnica tragične smrti Dražena Petrovića: počast košarkaškoj legendi ŠK Županija
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Danas, u sjeni tridesete obljetnice tragične smrti Dražena Petrovića, jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša svih vremena, održana je komemoracija u njegovu čast. Svečan program, koji je uključivao polaganje cvijeća i paljenje svijeća, obilježen je kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu, kao i kod Draženovog koša u Preradovićevoj ulici.

Petrović, kojeg su često zvali košarkaški Mozart, poginuo je točno prije 30 godina u prometnoj nesreći blizu Ingolstadta. Današnji događaj okupio je izaslanstvo Grada Šibenika, predstavnike sportskih klubova i udruga, te izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno zamjenicom župana, Iris Ukić Kotarac.

Zamjenica župana, Iris Ukić Kotarac, odala je počast košarkaškoj legendi rekavši: "Dražen ne bi bio veliki sportaš da nije bio veliki radnik i veliki čovjek. Draženov uspjeh u sportu nas uči da cijelo društvo napreduje kad najbolji među nama napreduju. Najviše postižemo kad jedni drugima čuvamo leđa i međusobno se potičemo da budemo bolji." Ona je istaknula kako bi svakodnevno, kao pojedinci i kao društvo, trebali težiti tome da budemo što više nalik Draženu.

Danas se u Sportskoj dvorani Baldekin započinje predzadnji košarkaški turnir, dio manifestacije "30 godina bez Dražena". U-20 reprezentacije Hrvatske, Kanade, Crne Gore i Češke sudjelovat će na turniru. Organizatori ovog događaja su Hrvatski košarkaški savez, OKK Dražen Petrović i Grad Šibenik.

Za vikend, u subotu 10. lipnja, planirana je svečana premijera dokumentarnog filma o Draženu Petroviću, pod nazivom "Naš mali". Film je režirala Ivana Guberina, a produkcija je u rukama kulturne udruge "Šibenska kartulina". Premijera će se održati na tvrđavi Barone u 20:30.

djelomob1.jpg