Rujan 14, 2023 845

Predstavljen program 2. Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala koji će se održati u Skradinu!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Čak tri trail staze dužine 5, 12.5 i 24 km, natjecanje u sportskom penjanju, SUP-u, kajakingu te nova disciplina - MTB utrka od 15 i 34 km očekuju vas na ovogodišnjem, 2. Dalmatia Šibenik Outdoor Festivalu koji će se održati 7. i 8. listopada u Skradinu i kanjonu Čikole. Uz to možete sudjelovati i na zanimljivim besplatnim radionicama za djecu i odrasle. DŠOF ima i humanitarni karakter pa će se u festival uključiti i Karate klub OSI Krka Šibenik, a dio novca od uplaćenih kotizacija ići će njima. Plaćena kotizacija uključuje startni paket s DŠOF majicom, poklonima sponzora i ručkom, a pobjednici natjecateljskih disciplina će dobiti i vrijedne nagrade!

 - Outdoor turizam kao rastući oblik turizma, uz gastro i kulturni turizam koji su najprisutniji i najrazvijeniji, vidimo kao jedan od nositelja razvoja turizma na ovom području, s tim da on ima posebnu tendenciju smanjenja sezonalnosti. Prošle godine smo pokrenuli Dalmatia Šibenik Outdoor Festival kako bismo promovirali našu županiju kao vrlo atraktivnu outdoor destinaciju. Uspjehom prošlogodišnjeg, prvog DŠOF-a iznimno smo zadovoljni, a ideja nam je da svake godine s festivalom promoviramo neku drugu općinu, grad i mikrolokaciju unutar županije pa smo se ove godine odlučili za Skradin kao domaćina – poručio je Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko-kninske županije.

Zahvaljujući iznimnoj ljepoti prirode Skradina koji se nalazi na samom ulazu u Nacionalni park Krka, zbog čega se smatra jednim od najvažnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj, ovaj je grad idealna lokacija za održavanje ovakvog festivala.

- Iznimno mi je zadovoljstvo što smo ove godine domaćin drugog Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala i što će svi sudionici i posjetitelji imati priliku vidjeti možda još neotkrivene ljepote skradinskoga kraja. Većina aktivnosti će se održavati na skradinskoj plaži Krečana koja će ovom prigodom pokazati sav svoj potencijal. Uz sudjelovanje u zanimljivom festivalskom programu, tamo ćete imati mogućnost i kupiti lokalne proizvode naših malih proizvođača – poručuje Bernarda Marasović, direktorica TZ Skradin.

Na dvodnevnom festivalu vas očekuje bogat natjecateljski i popratni program.

- U subotu otvaramo DŠOF s čak tri traila: 5, 12.5 i 24 km. Ono što stalno naglašavamo; na trailovima ne morate trčati, možete i hodati te uživati u prekrasnim prirodnim ljepotama skradinskoga kraja. Bez obzira na rezultat, svi natjecatelji će dobiti finišersku medalju, startni paket s DŠOF majicom, poklone sponzora te ručak, a pobjednici natjecateljskih disciplina će osvojiti dodatne vrijedne nagrade! Osim traila, u subotu je na rasporedu i natjecanje u sportskom penjanu u kanjonu Čikole, a osiguran je besplatan prijevoz iz Skradina i natrag. Osim natjecateljskih disciplina, na plaži Krečana će se odvijati i besplatne radionice za djecu i odrasle: Odgoj s glazbom, radionica joge, sportski poligoni za djecu, radionica penjanja u kanjonu Čikole, radionica SUP-a te tradicionalne igre za obitelj i prijatelje – dodaje Anamaria Petani Čvrljak, direktorica Break a leg agencije, organizatora DŠOF-a.

U nedjelju su na rasporedu MTB 15 i 34 km te omiljene vodene aktivnosti: natjecanje u SUP-u i kajakingu. Od radionica vas očekuju radionica joge i sportski poligoni za djecu, a za kraj će Karate klub OSI Krka-Šibenik izvesti demonstraciju natjecateljske kate.

Za sve sudionike natjecanja osiguran je i besplatan ručak u subotu i nedjelju u 13:30 sati, na plaži Krečana. Također, svim natjecateljima je osiguran i besplatan parking. Za dobru atmosferu, bodrenje natjecatelja i zabavu tijekom festivala i ovu godinu su zaduženi voditelji Sanja Raičković i Marko Slamić te DJ MengRen.

Ovu godinu na DŠOF-u su uveli i novu natjecateljsku disciplinu - MTB utrku 15 i 34 km.

- MTB utrka će se održati na dvije dionice: 15 i 34 km, a bit će prilagođena svima, što znači da nema tehnički prezahtjevnih dijelova. Kreće se sa plaže „Krečana“ laganom vožnjom u pratnji policije preko skradinske rive prema naselju Skorići, gdje će biti start utrke kada se skupe svi natjecatelji. Utrka se vozi širokim poljskim i makadamskim putevima, prekrasnim skradinskim zaleđem kroz maslinike i borovu šumu, što će natjecateljima pružiti nezaboravno iskustvo. Ljudi svih dobi se mogu prijaviti na utrku, obavezno je na startu imati kacigu, a svi koji nemaju svoj biciklu, imat će mogućnost da ga iznajme prije samog starta utrke - poručuje Goran Smolić, predsjednik BK Krka-Skradin.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival ima i humanitaran karaker pa nam se ovu godinu na festivalu priključuje Karate klub OSI Krka Šibenik. Dio novca od uplaćenih kotizacija ići će za njih.

- Želja nam je da u socijalizaciji pokažemo mogućnosti osoba s invaliditetom koje su daleko više od onoga što se vidi na prvi pogled. Želja za uspjehom sudionika našega kluba nas je motivirala da krenemo u parakarate svijet. U ovom tenutku imamo dvije državne prvakinje i jednu viceprvakinju, što je izniman uspjeh za Šibenik i klub od devet članova. Svaki dan nam se javljaju nova djeca i jako smo sretni zbog toga – zaključuje Marijana Rajić, sportska direktorica Karate kluba OSI Krka Šibenik, koja ovom prigodom poziva sve posjetitelje da 8. listopada u 12 sati dođu na plažu Krečana gdje će članovi Karate kluba OSI Krka Šibenik demonstrirati natjecateljske kate.

Prijave na DŠOF festival kao i sve novosti i bitne informacije vezane uz održavanje festivala možete vidjeti na web stranici www.dalmatiasibenik.hr, a možete ih pratiti i na društvenim mrežama Visit Dalmatia Šibenik – Facebooku i Instagramu.

djelomob1.jpg