Rujan 17, 2023 1339

32 godine od herojske žrtve Marinka Karduma: Položeni vijenci i svijeće na šibenskom mostu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Danas je, povodom 32. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, obilježavanje započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na šibenskom mostu. Vijenci su položeni kod kapelice koja je podignuta u čast Marinka Karduma, prve žrtve Rujanskog rata i pripadnika specijalne policije.

Župan Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marko Jelić, predvodio je izaslanstvo županije. Pored njih, počast Marinku Kardumu i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata odali su i izaslanik Ministarstva unutarnjih poslova RH, predstavnici Hrvatske vojske, Udruge Specijalne policije "Jastrebovi" iz Domovinskog rata, kao i izaslanstva iz Grada Šibenika, Vodica i Skradina.

Mons. Marinko Mlakić predvodio je molitvu odrješenja za sve poginule.

Vrijedno je spomenuti da je Marinko Kardum preminuo 17. rujna 1991. godine, branivši Šibenik i Vodice kao pripadnik Posebne jedinice policije PU Šibensko-kninske.

U znak sjećanja na osnutak Specijalne jedinice policije "Jastrebovi" prije 32 godine, vijenci će također biti položeni kod Spomenika pripadnicima SJP "Jastrebovi" u Mandalini.

Svečana misa zadušnica za sve preminule hrvatske branitelje, kao i za ratnog biskupa Srećka Badurinu, održava se u katedrali sv. Jakova, s početkom u 11 sati. Program obilježavanja Spomendana Rujanskog rata nastavit će se popodne u Rogoznici. Tamo će u 16 sati biti položeni vijenci na središnjem križu mjesnog groblja. Obilazak vojarne Zečevo i prigodni domjenak planirani su za 17 sati.

Fotografije: Grad Šibenik

djelomob1.jpg