Rujan 20, 2023 1155

Počastite se vrhunskim gastro delicijama i uživajte u odličnoj zabavi na „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš!“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

 „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ novi je eno-gastro koncept u sklopu kojega ćete imati priliku kušati vrhunska jela, uz lokalna vina ovog podneblja, i to svakoga dana na drugoj lokaciji od 29. rujna do 1. listopada. Za ukusan spoj tradicionalnog i modernog pobrinut će se chefovi Mate Sučić i gostujući Deni Srdoč, a neće nedostajati ni dobre zabave uz poznate lokalne bendove, i to sve u tradicionalnom ruhu koje vas očekuje u Bilicama, Skradinu i Drnišu.

Turističke zajednice Bilice, Skradin i Drniš udružile su snage i pokrenule novi projekt „Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“; eno-gastro događanje u sklopu kojega ćete od 29. rujna do 1. listopada imati priliku isprobati ukusne delicije spravljene od lokalnih namirnica, kombinirane s vrhunskim lokalnim vinima te se dobro zabaviti uz svirke lokalnih bendova!

- Pokretanjem ovog projekta u fokus stavljamo mogućnosti razvoja eno-gastro turizma u zaleđu Šibensko-kninske županije, nadovezujući se na masterplan razvoja turizma Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Ovim projektom želimo produžiti turističku sezonu te našim žiteljima i posjetiteljima pružiti malo drugačije i inovativnije eno-gastro iskustvo – poručuju direktorice TZ-ova Bilice, Skradin, Drniš.

„Taste like... Bilice, Skradin, Drniš“ zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog pa ćete imati priliku isprobati inovativna jela pripremljena od lokalnih i domaćih namirnica, specifičnih za pojedino od ova tri podneblja. Zanimljive kombinacije okusa spravljat će poznati šibenski chef Mate Sučić, koji je nedavno osvojio Gault & Millau nagradu za mladog chefa godine te gostujući chef Deni Srdoč, nositelj Michelinove zvjezdice za dva restorana, Draga di Lovrana te Nebo u riječkom Hiltonu Costabella.

Na meniju će se naći po dva jela specifična za Bilice, Skradin i Drniš pa ćete moći birati između brudeta od dimljenih bižota alla baba Marija s palentom krumpiricom, kumbasica na skradinski s kiselim kapuzon i krumpirom, janjećeg gulaša s krušnim njokima i mrvljenim mišinim sirom s potpisom Denija Srdoča te dimljenih pidoča s kremom od selena, ciklom i uljem od divlje rikole, zatim čokalica s kremom od koromača i prženom rikolom te kupusa iz luga s dalmatinskim tartufom, espumom od kupusa i uljem od peršina s potpisom Mate Sučića.

Svih šest jela moći ćete isprobati svakoga dana na različitoj lokaciji i to po pristupačnim cijenama!

 

PROGRAM:

PETAK, 29. rujna u Drnišu, na Trgu Poljana od 18 sati, uz bend Moonlight

SUBOTA, 30. rujna u Skradinu na košarkaškom igralištu od 18 sati, uz bend Bee Žee's

NEDJELJA, 1. listopada na plaži nasuprot glavnog igrališta u Stublju, u Bilicama od 17 sati, uz bend Fenix

 

Osim ukusnih jela, na meniju će se naći i vrhunska vina naših lokalnih vinara, lokalno craft pivo, domaći likeri i druga pića. Jela će se spravljati u food trucku koji će biti dekoriran u tradicionalnom ruhu sa zanimljivim detaljima, kao i sve tri lokacije na kojima će se odvijati ova gastro događanja.

Sve detaljne informacije o događanjima možete pratiti na društvenim mrežama TZ Bilice https://web.facebook.com/tz.opcinabilice, https://www.instagram.com/visit_bilice/, TZ Skradin https://web.facebook.com/tzskradin, https://www.instagram.com/tzskradin/ i TZ Drniš https://web.facebook.com/visitdrnis, https://www.instagram.com/visit_drnis/.