Rujan 01, 2015 3257 Šibenski portal Šibenski portal

Turistička atrakcija u Šibeniku

Ne propustite posjetiti 11. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U petak, 4. rujna, Šibenik se na tri dana opet vraća u srednji vijek. Naime, 11. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku ove godine u Krešimirov grad dovodi 300 sudionika, od čega je čak 150 izlagača. - vijest prenosimo sa portala Šibenskog tjednika

Upravo su izlagači onaj bitan čimbenik Sajma. To su obrtnici koji imaju veliku želju doći u Šibenik, platiti izložbeni prostor, prezentirati posjetiteljima svoj zanat i proizvode, a usput, nešto i zaraditi. Jako smo zadovoljni njihovim odazivom i drago nam je da će 4., 5. i 6. rujna koliko Sajam traje, svi koji dođu moći vidjeti njihov trud i rad-rekao je Joso Smolić iz Udruženja obrtnika Šibenik.

Osim zanatlija, neće nedostajati ni zabave pa će tako na otvaranju koje je predviđeno za petak u 20:30 sati ispred šibenske gradske vijećnice, biti organiziran program dobrodošlice na kojem će nastupiti šibenska mandolinistica Sanja Vrančić. Vrančić će tom prilikom izvesti nekoliko srednjovjekovnih skladbi, između ostalog i jednu Arsenovu, a plesna skupina Sjene će zaplesati.

-Tridesetak talijanskih barjaktara, trubači i bubnjari prodefilirat će gradom i nesumnjivo stvoriti jedan poseban ugođaj koji se ponavlja iz godine u godinu-rekao je direktor Turističke zajednice grada dok je Siniša Burić iz Gradske straže istaknuo još jednu atrakciju ovogodišnjeg Sajma-pomorsku bitku koja će simulirati u subotu s početkom u 19:30.

-Ovaj će Sajam ipak biti nešto skromniji u odnosu na lani, potrošit će se oko 350 tisuća kuna, odnosno stotinjak tisuća kuna manje nego lani-osvrnuo se na financije šibenski dogradonačelnik Nikica Penđer na kraju konferencije za medije dodavši da atrakcija u svakom slučaju neće nedostajati.

Program i satnicu Sajma pogledajte ovdje.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Rujan 2015 14:19