Studeni 30, 2015 2898 Grad Šibenik Grad Šibenik

Šibenska regata Krstaša

Riva i cijeli grad postaju gledalište atraktivne regate

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nadolazeći vikend, ususret blagdanu sv. Nikole, zaštitniku pomoraca i putnika, održat će se tradicionalna „16. Šibenska regata krstaša" i manifestacija „Valovi Šibenika".

Bogati program regate i popratnih aktivnosti predstavili su danas na tiskovnoj konferenciji u prostorima Društva novinara: predsjednik JK Val Šibenik i predsjednik organizacijskog odbra Marin Paić, predsjednik regatnog odbora Denis Marinov, Zoran Lučić Luca, član organizacijskog odbora i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, budući je Grad Šibenik generalni pokrovitelj Šibenske regate od prvog održavanja do danas.

- Šibenska regata krstaša' i ove godine će ponuditi bogate sadržaje našim sugrađanima u sportskom natjecanju, ali i u popratnom zabavnom programu. Jedit će oko 50-ak jedrilica, a uz interesantno položen akvatorij Šibenske luke, riva i cijeli grad postaju gledalište.,"rekao je Marin Paić, dodajući i da će biti fantastičan pogled na regatu s tvrđave sv. Mihovila.

- Izvrsnu suradnju ostvarili smo i s Centrom za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić te s gradskim vrtićima, a najmlađe Šibenčane razveselit će i povorka u organizaciji 'Božićnih čarolija'.", dodao je Paić.

Start regate označit će gradonačelnik Željko Burić pucnjem iz topa Gradske straže. Proglašenje pobjednika očekuje se u poslijepodnevnim satima, a kao završnica subotnjeg programa bit će upriličena i dodjela priznanja 'Valovi Šibenika'u šibenskoj Gradskoj vijećnici.

„Dodjela priznanja 'Valovi Šibenika' održava se četvrtu godinu za redom, a plaketu ćemo ove godine, među ostalim, posthumno dodijeliti i Francescu i Marinelli Salpietro, talijanskim nautičarima poginulim u pomorskoj nesreći u primoštenskom akvatoriju prije četiri godine. ", rekao je Zoran Lučić Luca, dodajući da žele poslati poruku o brojnim opasnostima kojima su izloženi nautičari.

„ Ova regata krstaša sažima sve ono što bi trebala imati organizacija jednog sportskog natjecanja, te od prve godine postojanja ima podršku Grada, a imat će je i ubuduće. Uz kontinuirano njegovanje pomorske tradicije, regata nudi i važan doprinos izvansezonskoj turističkoj ponudi grada, a voljeli bismo da se organizatori sportskih natjecanja usklađuju u kvalitetnijoj raspodjeli sadržaja tijekom cijele godine, a ne samo ljeti.", rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Program pogledajte OVDJE

Tags
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni 2015 14:05