Ožujak 15, 2016 2998

Šibenik jedan od domaćina Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova 2016. naziva Moja poduzetna Hrvatska novi je projekt Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i 24 sata koji se s ciljem popularizacije poduzetništva organizira u 15 gradova Hrvatske. Projekt je predstavljen jučer na konferenciji za medije u Zagrebu, kojoj je prisustvovao i šibensko-kninski župan Goran Pauk ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova 2016. održat će se u Šibeniku u petak, 25. ožujka 2016. godine na trgu Republike Hrvatske s početkom u 12 sati. U sklopu festivala održat će se prodajni sajmovi, predstaviti stari zanati, organizirati edukativne radionice, a neće nedostajati ni gastro užitaka kroz degustacije i kulinarske radionice.

Na jučer održanoj konferenciji za medije, u obliku mini panel diskusije, okupljenima su se obratili ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Želimir Kramarić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

˝Upravo suradnja lokalne i regionalne samouprave s poduzetnicima i obrtnicima temelj je uspješnosti lokalne zajednice. Sudjelujemo zajedno na panel diskusijama, konferencijama i promotivnim akcijama, a odnedavno surađujemo i glede prijedloga zakonskih izmjena nužnih za pojednostavljenje birokratiziranih procedura i prevelike normiranosti zakonskih propisa. U svibnju organiziramo V. Forum poljskih i hrvatskih regija koji će biti tematski okrenut suradnji lokalne i regionalne samouprave." rekao je župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Okupljene je pozvao i da se pridruže V. Forumu hrvatskih i poljskih regija koji se ove godine od 10. do 12. svibnja održava u Dubrovniku. „Forum je okrenut gospodarskim pitanjima. Razgovarat ćemo o prilikama koje postoje za revitalizaciju napuštenih vojnih i industrijskih objekata, ali i o mogućnostima koje lokalna i regionalna samouprava imaju kako bi potaknule gospodarstvo. Bitno je napomenuti da u suradnji s HGK organiziramo i mini gospodarski forum te B2B susrete jer svi imamo isti cilj; pomoći u svim segmentima malo i srednje poduzetništvo koje je okosnica razvoja." istaknuo je Pauk.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Ožujak 2016 20:07