Lipanj 19, 2016 3951 Šibenski portal Šibenski portal

U Šibeniku svečano otvoren 56. Međunarodni dječji festival

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Međunarodni dječji festival, 56. po redu, svečano je otvoren u subotu navečer na prepunoj Ljetnoj pozornici u Šibeniku!

Nakon a capella izvedbe Lijepe naše s balkona Gradske vijećnice. podizanja festivalske zastave i otpjevane festivalske himne Zdravo maleni, prepunom gledalištu obratio se gradonačelnik Željko Burić. - prenosimo vijest sa Šibenskog portala

 

– Hvala predsjednice što ste večeras s nama, hvala što ste uveličali svečanost otvaranja 56. Međunarodnog festivala i hvala zato što ste s nama u godini u kojoj smo ponosni. 950 je godina od spomena najstarijeg izvornog hrvatskog grada, Šibenika. Lipanj nam je posebno drag jer Šibenik postaje grad djece, veselja i radosti. I roditelji postaju djeca jer sa svojim najmlađima ponovo otkrivaju kutke ovog prekrasnog grada. Nek' naš festival dugo živi i uvijek donosi radost i optimizam života – kazao je gradonačelnik.

mdf-otvorenje-kolinda-190616-6.jpg

Predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, pokroviteljica MDF-a izrazila je posebno veselje zbog dolaska u Šibenik

– Festival pratim još od dječje dobi da bi kasnije sa svojom djecom odlazila na priredbe i radionice. Ovih će dana šibenske ulice odzvanjati dječjim smijehom, ima li ljepšeg poklona Šibeniku za njegov 950. rođendan?

Ljetna je pozornica bila prepuna, kako je prisustvo na otvaranju festivala odavno stvar prestiža, tražilo se sjedalo više jer su i njamlađi, a i oni malo stariji, htjeli uživati u Čarobnjaku iz Oza.

mdf-otvorenje-vatromet-190616-3.jpg

Predstava je, čulo se iz publike, pun pogodak. Uz brojne songove Nene Belana, Matilda i psić Toto, Limeni, Lav i Strašilo tražeći put prema sreći odaslali su Šibenčanima snažnu poruku prijateljstva i ljubavi. Likovi iz Oza poručili su nam da je 'u društvu ljepše, da su prijatelji najjače oružje, da je ljubav najveće blago koje se može zaslužiti samo pružanjem te iste ljubavi.'

Uz male Šibenčane i njihove roditelje, na Ljetnoj su pozornici sjedili i biskup Ante Ivas, župan Goran Pauk, dogradonačelnik Danijel Mileta, Josipa Rimac, tišnjanski načelnik Ivan Klarin, Stipe Petrina, Nediljko Dujić te zamjenica ministra kulture, Anka Lederer.

Nakon Čarobnjaka iz Oza, Šibenik se preselio na rivu na tradicionalan vatromet.

mdf-otvorenje-vatromet-190616-2.jpg

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 19 Lipanj 2016 12:35