11 Kol 2017
  1707

Međunarodna utrka magaraca u u Tisnom - neočekivano slavila Italija s 67-godišnji jahačem i 25-godišnjom trudom magaricom

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ovogodišnja 12. Međunarodna utrka magaraca u Tisnom u četvrtak navečer je završila neočekivanom pobjedom Italije. Prošlogodišnji prvaci Francuzi su drugi, a Slovenci treći. Očekivalo se da će se za prvo mjesto boriti Fracuska i Kosovo, odnosno najbolji ovdašnji magarci Rajka s farme Paška Perića Pajice iz Knina i Miško sa Seoskog gospodarstva Banovi dvori iz Tišnjanske Dubrave. No Francuzi su u zadnji tren promijenili magarca, koji je zajedno s jahačem Paškom Perićem Pajicom pripao Italiji, dok je Kosovo promijenilo jahača i njihov Miško ga je u finalu zbacio.

 

Tako je najbrži magarac (magarica) svijeta 25-godišnja Kninjanka Rajka, a najbolji jahač 67-godišnji Kninjanin paško Perić Pajica.

- Ovo mi je bila zadnja neostvarena želja u mom životu koji traje već 67 godina, da ja i Rajka jednom pobjedimo Miška ovdje u Tisnom. Rajka ima 25 i još je trudna, ali mi ne damo nikome ispred sebe. Imamo puno godina, ali mi smo Ronaldo i Messi ovih utrka - rekao je Pajica nakon pobjede.

 

BV4A5829.jpgImali su i razloga za slavlje. Naime, Miško je pobjednik već šest zadnjih Međunarodnih utrka magaraca u Tisnom. Uvijek se važilo pravilo da je pobjednik ona država koja ždrijebom dobije tog magarca, no Rajko i Pajica su to pravilo demantirali. Miško je pobijedio i 1. kolovoza na utrkama u Tribunju, te 30. srpnja u Pirovcu. Jedni kažu da je izgubio jer se umorio, drugi da je to zato jer je promijenio jahača.

- Slavite. Uživajte. Ovo vam je je bila prva i zadnja prilika da pobijedite Miška - rekao je Emil Livaić Deva, jahač koji je Miškom u Pirovcu 30. srpnja pobijedio Paška Perića Pajicu i njegovu Rajku.

 

 

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.
  Information
  Podijeli
  Information

  Litretavanje na Novu godinu: S nadom ulazimo u 2021.

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close