13 Stu 2017 Šibenska biskupija Šibenska biskupija
    440

U Katoličkoj osnovnoj školi održan susret mladih Šibenske biskupije

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 11. studenog u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Tema susreta bila je "Crkva u očima mladog katolika". Susret je započeo misnim slavljem u kapeli katoličkog školskog centra koje je predvodio generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. U homiliji je približio vrijednosti koje mladi mogu dobiti u Crkvi.

 

Mladi Šibenske biskupije ozbiljno shvaćaju kršćanstvo i vjeru. Stog i ne čudi tema susreta "Crkva u očima mladog katolika" kazao je povjerenik za pastoral mladih Šibenske biskupije don Gabrijel Jagarinec. Često puta mladi imaju krivu sliku o Bogu i Crkvi, a na temelju tih krivih slika donose pogrešne zaključke. Ovim susretom želimo vidjeti što Crkva jest i kako se mlada osoba može pronaći u crkvi, kazao je vlč. Jagarinec.

susret_mladih_17004.jpg

Na temu susreta govorio je i župnik župe svetog Petra – Vidici fra Ivan Penava. U prigodonom izlaganju posvejdočio je kako je u vrijeme mladenaštva doživljavao Crkvu. Crkva su mladi i važno je da mladi grade Crkvu, daje čine životnom i uvijek mladom.

Susret mladih Šibenske biskupije okuplja mlade aktivne u župnim zajednicama biskupije, a u potpunosti su ga osmislili animatori, kazala je jedna od organizatora susreta Anamarija Junaković.. Animatori su osmislili rad u radionicama u kojima su sudionici susreta promišljali o Crkvi.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica