Bumba top desk
27 Stu 2017
    1527

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin predlaže osnivanje nekoliko područnih županijskih lučkih uprava, a sve s ciljem povećanja prihoda i uvođenja reda na pomorskom dobru.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0

Općine i gradovi na području naše županije ne mogu kvalitetno raspolagati pomorskim dobrom, naročito komunalnim vezovima, što stvara nered u prostoru i propuštanje naplate korištenja vezova. Osim nemogućnosti naplate vezova bez potkoncesija još veći problem su i sidrišta za koje se ne izdaju koncesije ili su izdavane u minimalnom broju pa je doslovno i vez i sidrište na većem djelu mora naše županije u potpunosti besplatan. Zbog ovakve situacije JLS na području naše županije ne ubiru niti deset posto prihoda s te osnove koje bi mogli ostvariti da su uvjeti drugačiji. – objavljeno je danas u priopćenju za medije načelnika Općine Tisno Ivana Klarina

 

Istu tu inicijativu Klarin je pokrenuo prije par godina, međutim kako stoji u priopćenju tada su se na županijskog skupštini mogli čuti argumenti koji su bili sve samo ne stručni i opravdani.

- Predlažem Šibensko-kninskog županiji da razmotri osnivanje nekoliko područnih županijskih lučkih uprava po uzoru na Primorsko-goransku i Splitsko-dalmatinsku županiju na području JLS koje za to imaju interes. Otok Murter jedan je od čistih primjera propuštanja evidencije i naplate vezova ili sidrišta obzirom da u statistici Lučke uprave Šibensko-kninske županije nema evidentirano niti jedno uplovljavanje niti sidrenje brodova.

Ovaj suludi, nakaradni sustav upravljanja pomorskim dobrom u Republici Hrvatskoj jednostavno nije dobar te još jednom pozivam Šibensko-kninsku županiju da razmotri mogućnost osnivanja područnih lučkih uprava u suradnji s JLS koje pokažu interes za ovakvu suradnju, a sve s ciljem povećanja prihoda i uvođenja reda na pomorskom dobru. – zaključuje Ivan Klarin

djelomob1.jpg

Najnovije
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close