01 Velj 2018
    438

Župan primio dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma“

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnja Marasović, sa suradnicima, primili su danas u Uredu župana dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma", s područja Šibensko-kninske županije.
Ovu prestižnu nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo", a ove je godine na natječaj pristiglo 130 projekata iz 18 županija. Među 50 nagrađenih, čak je šestero dobitnika nagrada i priznanja iz Šibensko-kninske županije.

 

U I. kategoriji – Turistička seljačka obiteljska gospodarstva, Zlatnu povelju je dobilo „Seljačko domaćinstvo sv. Jure" iz Unešića, vlasnika Ante Babića, a Brončanu povelju „Agroturizam Kalpić – OPG Kalpić" iz Radonića.
U II. kategoriji – Poduzetnici u ruralnom turizmu, Posebno priznanje za promicanje pčelarenja dobio je Poljoprivredni obrt „Prominka" iz Knina, vlasnika Miljenka Čavline.
U V. kategoriji – Tradicijska ruralna gastronomija, Posebno priznanje za povezivanje turizma i ekološke proizvodnje sira dobio je ekološki sir iz mišine, „OPG Mirko Validžić" iz Oklaja.
U VI. kategoriji – Vinski turizam, Posebnu povelju su dobila vina „Sladić", „OPG Ante Sladić" iz Plastova.
U VII. kategoriji – Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakama zemljopisnog podrijetla, Zlatnu povelju osvojila je Liposava Kuštović, vlasnica „Obrta Lipa" iz Prvić Šepurine.

S4.JPG

„Od srca čestitam svim dobitnicima ovih prestižnih priznanja koja su dospjela u prave ruke, kao nagrada za dugogodišnji vrijedan trud i rad ovih ljudi i njihovih obitelji. Nagrada Suncokret ruralnog turizma je dio nacionalnog projekta koji već 20 godina promovira ruralna područja, njihovu ponudu i tradiciju. Šibensko-kninska županija godinama je uključena u ovaj projekt i sufinancira ga u cilju promidžbe i poticanja razvoja našeg zaleđa.", kazao je župan Goran Pauk naglasivši kako će Šibensko-kninska županija i ubuduće pratiti i podržavati svoje OPG-ovce.

Svečana dodjela nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" održana je uoči božićnih blagdana u Zagrebu, a najboljima su uručene Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica