09 Pro 2018
  1692

11 caritativna akcija „obitelji 3+“

Caritas župe Vodice upriličio primanje i darivanje za obitelji u kojima se rodilo treće, četvrto i šesto dijete

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

U pastoralnom centru župe Vodice, 09. 12. 2018 u drugu nedjelju došašća, pred blagdan sv. Lucije, upriličena je jedanaesta caritativna akcija darivanja pod nazivom „obitelji 3+".

 

Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete koje je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

Akciju „ obitelji 3+“ je 2008. Potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu

I ovogodišnji susret i darivanje obitelji bio je u radosnom i ugodnom druženju za što su osobito zaslužni članovi župnog caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji.

Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio Župnik, koji je obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, naglasivši im važnost obitelji i obiteljskog života u kojem su roditelji prvi svjedoci i učitelji ljudskih i kršćanskih vrijednosti i vjere. Na kraju ih je pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Na kraju je voditeljica župnog caritasa gospođa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im, zaželjevši im puno radosti, ljubavi i zajedništva u obiteljskom životu te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

Raduje što je i u ovoj godini, u sklopu akcije „obitelji 3+" obuhvaćeno sedmero djece. Pet obitelji s trećim, jedna s četvrtim i jedna sa šestim djetetom
Napomenimo, u jedanaest godina caritativne akcije „obitelji 3+" od 2008.-2018. Caritas župe Vodice darivao je devedesetšestero djece. Sedamdesetpet obitelji s trećim, trinaest s četvrtim, četiri s petim, dvije sa šestim i jednu sa sedmim i osmim djetetom.plustri1.jpg

100_9980.JPG

100_9995.JPG

101_0001.JPG

 

 

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje po Vodicama: Nakon šetnje i kupanja na birališta

  Information
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close