Sutra iza nedjeljnih misa prigodni dar za sve donacije

Katolički skauti vodičke župe napravili brojne proizvode od ljekovitog bilja

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Upoznajući prirodne ljepote oko svoje župe, skauti župe sv. Križa iz Vodica educirali su se i o ljekovitom bilju i njegovim ljekovitim svojstvima te odlučili da bi isto mogli brati, sušiti i ponuditi župljanima i gostima ovo ljeto. Njihove fino upakirane prirodne proizvode moći ćete pronaći sutra, u nedjelju iza misa.


- Ubrali smo kadulje, smilja, stolisnika, gospine trave, majčine dušice  za vrijeme kampiranja na otoku Prviću, raznih izleta, ali i organiziranog branja. Sve smo to osušili i zapakirali, kazao je Ivan Skočić, voditelj Katoličkih skauta župe Vodice.

Većina skauta je sudjelovala i u berbi, sušenju te naučila nešto korisno. U potrazi su osim Prvića obišli i vodička polja kod Okita, Orlovih krugova, Križina, Mrdakovice i Rakitnice.

- Dobili smo domaćeg limuna pa napravili limunčelo, napravili smo domaći orahovac i liker od naših maslina. Uvijek nam je netko dao neki recept.


Među skautima su stariji osnovnoškolci i srednjoškolci iz naše župe, a oni sutra sve te proizvode neće prodavati nego zapravo skupljati donacije.

- Ovo je samo prigodni dar našim donatorima koji mogu uzeti štogod žele, odnosno što je ponuđeno na našem štandu. Sav prikupljeni novac ide za naše skautske rekvizite i uređenje kampa na otoku Prviću, objasnio nam je voditelj Ivan Skočić.

djelomob1.jpg