Priređen mu oproštaj: Župni vikar don Josip Mudronja otišao na novu službu u Marinu

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Odlukom i dekretom šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića, dosadašnji župni vikar u župi Našašća sv. Križa u Vodicama, razriješen je službe župnog vikara i imenovan župnikom u župi Marina.


Don Josip Mudronja je u župi Vodice nepunu godinu dana (od 8. 09. 2018. do 11. 08. 2019.) vršio službu župnog vikara i djelovao i radio sa različitim skupinama. Vodio je ministrante i mlade te usmjeravao rad obiteljske zajednice. Pomagao je župniku u radu u župi te bio na pomoći za duhovne potrebe vjernika.

Na svetim misama 11. kolovoza 2019. bio je oproštaj od dosadašnjeg župnog vikara don Josipa. U ime svih župljana i vjernika te mještana Vodica riječ zahvale uputio je župnik don Franjo. Zahvalio je don Josipu na njegovoj službi i pomoći koju je vršio u župi. Simbolični dar u ime župe i vjernika darovali su don Josipu, župni vijećnik gospodin Nikola Skočić i ministrant Filip Josipović.

Prigodno druženje i oproštaj pripremili su don Josipu mladi i Žudiji te članovi obiteljske zajednice s kojima je radio i koje je duhovno usmjeravao.

Župnikova zahvalna riječ:

Dragi don Josipe!

Gospodin je po svojoj providnosti, a biskup Tomislav uviđajući potrebe, želio da prije nešto manje od godine dana dođeš u ovu našu drevnu župu Našašča sv. Križa u Vodice.

Sada, tako je to u našem svećeničkom životu i službi, ostvaruju se oni stihovi pjesme: Od sada idem kamo šalješ me ti. Gospodin i Crkva kojoj pripadaš šalju te na drugu službu i služenje u župu Marina.

Za ovo vrijeme koje si bio i djelovao među nama, a nastojao si djelovati na više područja u župi, u ime svih nas, te različitih skupina s kojima si radio želimo ti reći Hvala.
- u ime naše djece koje si pomagao ispovijedati, u ime ministranata koje si vodio i pripremao
- U ime naših mladih koje si vodio i s kojima si bio te ih duhovno usmjeravao. S kojima si se okupljao i u nogometnoj ekipi i druženju.
- U ime obiteljske zajednice s kojom si radio i koju si duhovno usmjeravao.
- U ime svih vjernika i župljana kojima si bio na usluzi za ispovijed i duhovni razgovor te bilo kakvu drugu pomoć
- u ime nas svećenika i redovnica za suradnju i pomoć u župi.

Veliko hvala na svakoj tvojoj homiliji, nagovoru, duhovnoj pouci, savjetu i riječi, pripremi, pjesmi i sviranju kojima si pokazivao radost, posebno mladima te služenju i svjedočanstvu svećeničkog života koje si imao i pokazivao međe nama i u našoj župi.

Neka ti Gospodin bude najveća nagrada i zahvalnost te bude uz tebe svojim blagoslovom i milošću i nadalje u životu i novoj svećeničkoj službi.

Gospa naša od Okita, neka te zagovara i bude ti primjer i uzor u daljnjem životu i služenju.

Kao znak naše zahvale i uspomene za tvoje služenje u našoj župi u Vodicama, darujemo ti ovaj simbolični dar koji neka te uvijek sjeća na tvoj boravak i služenje u Vodicama.
djelomob1.jpg