U župu Vodice došao novi župni vikar don Grgur Alviž

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Prošle nedjelje na svetim misama oprostili smo se od župnog vikara don Josipa Mudronje, koji je otišao na novu svećeničku službu. Odlukom i dekretom biskupa Tomislava u župu Vodice imenovan je na pastoralnu službu novi župni vikar mladomisnik don Grgur Alviž .

Na nedjeljnim svetim misama 18. 08. 2019. župnik don Franjo uveo je u službu i predstavio vjernicima u župi novoga župnog vikara don Grgura Alviža.
Župnik don Franjo novom župnom vikaru u ime župljana i vjernika Vodica uputio je pozdrav i riječ dobrodošlice: viber_slika_2019-08-18_23-22-04.jpg

Dragi don Grgure!
Radosna srca te pozdravljam u ime vjernika ove okupljene zajednice Božjega naroda te svih župljana i građana ovoga grada.

Po Božjoj providnosti i odlukom oca biskupa Tomislava dolaziš i započinješ svoju prvu svećeničku službu u drevnu župu sv. Križa koja je bogata duhovnom tradicijom i baštinom, na što smo ponosni.

Ova župa je danas, kako si mogao vidjeti, jedna od najvećih u našoj biskupiji, svakim danom u njoj su duhovne i pastoralne potrebe sve brojnije i zahtjevnije, vjerujemo da će tvoj dolazak, mladost i poletnost te pastoralno služenje pripomoći da ona nadalje još više zaživi duhovnim životom.

Svećenik je uvijek čovjek u službi Bogu i drugima. Vjerujemo da će tvoje služenje biti u službi Bogu i povjerenim ljudima u ovoj župi i gradu.


Ti si izabrao za svoje mladomisničko geslo usklik nebeskog vojskovođe i našega zaštitnika sv. Mihovila: „Tko je kao Bog?“ Neka ti Gospodin bude uvijek prvi i najvažniji, po njegovoj ljubavi živi i svoju svećeničku službu i ljubav prema bližnjima i ljudima kojima si poslan i koje ćeš susretati u svome svećeničkom životu.


Srdačno Ti želimo i za to molimo: da tvoj život i služenje među nama bude u mudrosti Božjoj, prema onoj Pavlovoj: „A ja, Bože sačuvaj da bih se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista.“ (Gal 6,14) Neka te Gospodin u tome vodi, jača i snaži te prati zagovor naše Gospe od Okita.

viber_slika_2019-08-18_23-19-47.jpg
Dobro nam došao i dugo s nama živio, molio i radio.

Zahvalni Gospodinu za njegovu providnost i dolazak don Grgura u našu župu, molimo da našem novom župnom vikaru, udijeli svoj blagoslov i snagu Duha Svetoga te jakost i ustrajnost u svećeničkom životu i služenju.

Don Grgur Alviž rođen je 17. veljače 1994. godine u Šibeniku od oca pok. Tina i majke Biserke. Četvrti je od šestero braće u obitelji. Još prije osnovne škole prvi puta ministrira u župi Presvetog Srca Isusova, gdje živi do svoje šeste godine, kada se nakon rata i obnove kuće vraća u svoje selo Raslina – župa svetog Mihovila.

Po završetku osnovne škole u Šibeniku, upisao je Prometno-tehničku školu, smjer: Pomorski nautičar. Zaljubljen u more i brodove nadao se tako ispuniti svoj život. No, kroz čitavu srednju školu a posebno pred sam kraj, bori se sa duhovnim pozivom u sebi. Tada odlučuje reći Bogu svoje DA i piše molbu da ga se primi za svećeničkog kandidata Šibenske biskupije. Nakon godine priprave, kreće na petogodišnji studij u Zagreb kod isusovaca. Za đakona je zaređen 01. prosinca 2018. godine u šibenskoj katedrali, a sakrament svetoga Reda prima po rukama biskupa šibenskog Tomislava Rogića, 29. lipnja 2019. godine.viber_slika_2019-08-18_23-22-09.jpg

Đakonski praktikum je vršio u župi Presvetog Srca Isusova, kod župnika – mentora don Tomislava Puljića. Nakon prezbiterskog ređenja, poslan je kao župni vikar u župu Našašća sv. Križa, na stjecanje iskustva i vještina potrebnih za daljnje djelovanje.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 00:11
djelomob1.jpg