15 Pro 2019
  2747

Župni Caritas darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

Dvanaesti puta Caritas župe Vodice organizirao primanje za „Obitelji 3+“ i darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete.

U pastoralnom centru župe Vodice, 15. 12. 2019. u treću nedjelju došašća – nedjelju Caritasa, dvanaesti puta, upriličena je akcija darivanja pod nazivom „Obitelji 3+".

Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto, i šesto dijete te ih je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

Akciju „ Obitelji 3+" je 2008. potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu

Susret je počeo molitvom Gospi Karmelskoj – Gospi od Okita. Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio Župnik, koji je obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti. 

Župnik je napomenuo da u ovoj godini kada župa Vodice slavi Godinu Okita, obitelji, napose roditelji koji su temelj i stup obitelji, mole se Mariji, ugledaju se u njezin život i poput nje žive vjeru u Boga i od nje uče kako odgajati, jer je Marija bila najbolja odgojiteljica u vjeri i životu svome sinu Isusu Kristu. 

Na kraju je župnik sve obitelji pozvao da budu „put Crkve i naroda", čestitao im nadolazeći blagdan Božića i božićne blagdane.

Da i ovogodišnji  susret i darivanje obitelji bude  u radosnom i ugodnom druženju osobito  su zaslužni članovi župnog caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji.

Na kraju je voditeljica župnog caritasa gospođa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

U ovoj godini, u sklopu caritativne akcije „Obitelji 3+" obuhvaćeno jedanaest djece. Osam obitelji s trećim, dvije  s četvrtim i jedna sa šestim djetetom

U Dvanaest godina caritativne akcije „Obitelji 3+" od 2008.-2019. Caritas župe Vodice darivao je sto sedmero djece. 83 obitelji s trećim, 15 obitelji sa četvrtim, 4 obitelji sa petim,  3  obitelji sa šestim, te jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close