Blagoslov kapelice Presvetoga Trojstva u vodičkom polju u Rakitnici 

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

U nedjelju. 7. 06. 2020. na svetkovinu Presvetoga Trojstva u popodnevnim satima bio je radosni i duhovni događaj u našoj župi, blagoslovljena je nova kapelica posvećena u čast Presvetoga Trojstva. 

Kapelicu Presvetoga Trojstva,  koja je najveća kapelica u vodičkom polju, u kojoj se uz sliku Presvetoga Trojstva nalaze i druge slike svetaca,  na svom poljoprivrednom imanju, izgradio je, uz pomoć sina Domagoja i obitelji, Ante Čičin-Šain pok. Josipa.  

Uz sudjelovanje obitelji, rodbine, prijatelja, župljana, članova župnog zbora, časnih sestara novoizgrađenu kapelicu blagoslovio je župnik don Franjo Glasnović. 

Na kraju blagoslova župnik je, uz čestitku koju je izrekao obitelji što su izgradili ovu kapelicu, rekao da kapelica koja je izgrađena pokazuje  vjeru i duhovnost koju imamo i nosimo u sebi, te koju živimo i trebamo svjedočiti. Ona je znak  zahvalnosti ove obitelji Trojednom Bogu za sve darovano što su u životu od njega primili

Na kraju blagoslova nazočnima se obratio i domaćin Ante koji je izrazio svoju zahvalnost svojoj obitelji i sinu koji su mu u ovome pomagali da dovrši ovo djelo koje je dugo trajalo,  ujedno se zahvalio i svima drugima na njihovoj pomoći, molitvama i dolasku kojim su uzveličali ovo radosno slavlje. 

Nakon blagoslova uslijedilo je bratsko druženje i domjenak koji je za sve nazočne pripremila obitelj Ante Čičin-Šaina

Spomenimo da je prema podacima kojima raspolaže župa Vodice, ovo je trideset i druga kapelica, a prva posvećena Presvetom Trojstvu.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 00:23
djelomob1.jpg