30 Srp 2020 Šime Strikoman

Proslava blagdana sv. Ilije i zavjetnog dana župe Vodice u Pišći

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

U četvrtak, 30. 07. 2020. župljani župe Vodice i gosti proslavili su zavjetni dan župe Vodice i blagdan sv. Ilije proroka. Proslava sv. Ilije proroka i zavjetni dan župe Vodice u crkvici sv. Ilije u naselju Pišća u Vodičkom zaleđu se stoljećima slavi na dan 30. srpnja. 

Uz sudjelovanje mnoštva župljana i vjernika, kao i  gostiju koji su na odmoru u Vodicama te patera Mira Čadeka i župnika don Franju koji su suslavili, ovogodišnju proslavu i euharistijsko slavlje predvodio je župni vikar don Grgur Alviž. 

Don Grgur je u svojoj prigodnoj riječi ocrtao lik starozavjetnog proroka Ilije koji je u svemu ostao vjeran Bogu i revnovao za njegovu istinu i pravdu. Sve nazočne je pozvao da se ugledaju na sv. Iliju i po njegovu primjeru i uzoru služe Bogu i žive svoju vjeru u današnjem svijetu i vremenu. 

Na kraju svete mise bio je ophod oko crkve te molitva i odrješenje za pokojne. Proslava je nakon svete mise nastavljena u bratskom druženju i razgovoru uz prigodni domjenak koji su organizirali sami župljani.

 


Najnovije
  • Information
    Podijeli

    Foto đir nedjeljom: Oj, Vodice garofula kito, misto moje ugodno i lipo...

    Information
Najčitanije
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close