SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U ŽUPI NAŠAŠĆA SVETOG KRIŽA U VODICAMA „Uzmi kruh, blaguj kruh, nosi ga kroz cijeli svijet!“

SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U ŽUPI NAŠAŠĆA SVETOG KRIŽA U VODICAMA „Uzmi kruh, blaguj kruh, nosi ga kroz cijeli svijet!“ foto: Šime Strikoman
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U našoj župi Našašća sv. Križa u Vodicama,  11. listopada 2020. proslavljen je dan Prve svete Pričesti. Njih šezdeset šestero odjeveni u bijele haljine prvi put su pristupili k stolu Gospodnjem i blagovali Isusovo tijelo 

Za ovaj dan, naši prvopričesnici,  pripremali su sei od listopada prošle godine, pod okriljem naše Gospe Okitske  Svakog četvrtka dolazili su na župsku katehezu na kojoj su upoznavali nauk katoličke  vjere, posebno sakramente, a nedjeljom  sudjelovali u svetoj Misi. 

Naše zajedničke susrete, prekinuo je nevidljivi virus korone,  ali vjerujem da smo kroz to vrijeme bili povezani u molitvi.  Naša Gospa Okitska, majčinski je brižno bdjela i štitila nas svojim svetim škapularom da se ne zarazimo „virusom grijeha“. Čvrsto sam vjerovala molila, našeg Spasitelja Isusa Krista, da naši prvopričesnici u  godini Okita  proslave svoju Prvu Pričest. 

Zahvalni našoj nebeskoj Majci za sve primljene darove i milosti doživjeli smo dugo očekivani dan Prve svete ispovijedi i pričesti. Za taj dan djeca su se sa svojim roditeljima duhovno pripremali tjedan dan, uz molitvu svete krunice i sudjelovanjem u Svetoj Misi.

Rizk Casino Bonus

Osvanuo je 10. listopad „klen je procvjetao“ ne  više na Okitu, nego u srcima naših šezdeset i šest prvopričesnika, kada su ozbiljno, dostojanstveno, ali sa strahom, pristupili sakramentu pomirenja.  Procvjetali su, zablistali su, doživjevši Božju ljubav i milosrđe u svetoj ispovijedi. 

Ljepotu cvjetanja i  sveti miris naših prvopričesnika, cijela župna zajednica, osjetila je i doživjela  u nedjelju 11. listopada 2020. Bjelina njihovih haljinica, čistoća srca, radost u očima, miris Božje milosti i ljubavi razlila se i zahvatila svakog člana naše župske zajednice. 

Zajedno s njima procvjetali su i njihovi roditelji koji su svoj „cvijet ljubavi“ zalivali suzama radosnicama. Lijepo je bilo i vidjeti i čuti njihovu pjesmu, molitvu, pobožnost i sudjelovanje u Svetoj Misi. Pristupili su Kristovom stolu, blagovali Isusovo Tijelo, postali „živo svetohranište“  O Gospe Okitska, zaštiti svojim svetim plaštem, naše drage prvopričesnike da svaki dan cvjetaju dobrotom, ljubavlju, vjernošću nedjeljne svete Mise, da budu „čvrsti klen“ kojega virusi ovoga svijeta  ne mogu uništiti jer su pod okriljem i zaštitom tvoga svetog škapulara.     

Nakon Svete Mise naš Šime Strikoman, prateći ovu generaciju od rođenja, snimio je milenijski fotografiju u obliku slova I

Zahvalni smo našem Josipu (Joli) Mateša koji je za ovu generaciju prvopričesnika napravio Okit koji će ih uvijek podsjećati na Prvu pričest.

s. Klara Pavlović
Franjevka od Bezgrješna 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Listopad 2020 15:06
djelomob1.jpg